Gasztroangyal - Dödölle

2013. január 10. - Jasinka Ádám

 A Gasztroangyal szerintem az m1 egyik legjobb műsora. A Maradj talpon! és a Magyarország, szeretlek! mellett Borbás Marcsi főzős és mondhatni gasztronómiai kultúrális magazinja az, ami ötletes és értékes műsor. Odaadással és az ételek iránti szerettettel nyúl Borbács Marcsi a műsorhoz.

gasztroangyal2.png

 A múltkori adásban a dödölle és a spájz volt a téma. Borbás Marcsi a Facebook oldalán látott egy üzenetet, és úgy gondolta segít a fiúnak rendet tenni a spájzában. Segítségül pedig ebben az adásban Szandit hívta, mivel a fiú, a takarítás közben talált a spájzban egy Szandi CD-t.

gasztroangyal4.png

 Ez a része nem tetszett annyira. Azt szeretem, mikot ötletelgetnek, tanácsokat adnak és elvisznek Magyarország különböző részeire és megmutatják, milyen a tiszta szívből végzett mezőgazdasági munka, és akik csinálják, szeretik a munkájukat. A dödöllés epizódban mutattak nekünk egy olyan spájzot, amit mindenki szeretne a lakásában, házában. Vegyessavanyúságok a polcokon, paradicsomlevek, lekvárok befőttes üvegben, előre elkészített lecsó, darált mák, saját készítésű zsemlemorzsa. A falon hímzett, a polcokon terítők.

gasztroangyal3.png

 A dödölle egy egyszerű, vagyis egyszerű és finom étel. A műsor készítői pedig okosan nyúltak hozzá. Elkészítették eredeti módon, majd hagyományosan. A dödöllére ezek után variációkat mutattak mesterszakácsok. Az egyik néni, aki a kertjében sütött Borbás Marcsival és Szandival készítette azt, amit én is kipróbálnék.

gasztroangyal5.png

 A mesterszakácsok változata, a medvehagymás és a céklás dödölle nem lehetnek rosszak, de a hagyományos változat szerintem a legjobb. Persze meg kell kóstolni a variációkat, és döntök utána. A műsor viszont kertészkedési ötletek, lakberendezési tanácsok és receptek miatt is különleges.

Értékelés: Borbás Marcsi szakértelme és személyisége megnyerő. A műsor főcíme, és zenéje szerintem telitalálat. A műsor abból a szempontból is jó, nekem, mert szeretek gazdaságokba járni, kezdve a kukoricaföldön dolgozó kombájntól az istállóban álló tehenekig. Borbás Marcsi elviszi a nézőket almatermesztőkhöz, végigköveti hogyan lesz belőle almalé, és megmutatja egy kis ötletességgel mit lehet kihozni egyes ételek alapanyagaiból.

8/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása