Kezdett a harmadik X-faktor

2012. szeptember 02. - Jasinka Ádám

 Hangulatteremtésben az angolhoz hasonlóan erős a magyar verzió is. A kezdő képsorok hangulatot teremtenek. Nekem tetszik az ilyesmi. Simon Cowell pedig külön jó volt, ha magyarul mondta volt, azt imádtam volna, de így is rendben volt. A négy mentor az első évadban hajóval, a másodikban helikopterrel érkezett. Az új évadban pedig négy autóval érkeztek, volt köztük sportautó és a CSI: Miami helyszínelőkből ismert Hummer is.

xfak.PNG

 A harmadik X-faktorban a zsűri és a műsorvezető se változik, pár újdonság azonban bekerült a műsorban. Egy öltözőszobában elhelyezett tükör mögötti kamera és egy a várakozóban található webkamera és monitor, amin keresztül a jelentkezőt tudnak üzenni a mentoroknak.

xfak4.PNG

 A legelső produkció a P.J.Z. volt, akik ötvözték a rap-et és az éneket, nem is rosszul. Négy igennel mentek a Táborba. Az utának jövők a nem épp jók közül kerültek ki, majd jött egy olyan produkció, ami jónak ígérkezett. De nem jött össze. A mentorok nem voltak elégedettek Boda Ákossal, pedig két dalt is énekeltettek vele.

 A következő jelentkező Kvaka Andrea volt, aki az AC/DC-től adta elő a You Should Be All Night Long című számot egész jól. Továbbjutott. Az őt követő produkció őrült volt. A jelentkező férfi Joe Cocker dalát adta elő miközben a dalhoz igazítva mozdulatait megszabadult ruhadabarjaitól. Keresztes Ildikó pedig nem merte végignézni a jelenetet.

 Egy másik versenyző Nagy Ferónak szeretett volna tetszeni, s ezért a Geszti Péter azt javasolta, hogy a produkciót értékelje csak Nagy Feró, aki eljátszott azzal a gondolattal, hogy mit mondanának a mentortársai. Ezek hangzottak el a zsűri tagjai között a produkció végén.

  • Tulajdonképpen olyan volt, mintha nagyon lassan rappelnél.
  • De ótvaros duma.
  • Keresztes Ildikó azt kéri, hogy húzd fel a pólódat, s ebben a pillanatban rájön, hogy milyen tisztán és szépen énekeltél.

 Ezt követve Feró csatlakozott a Csillag Születik válogatásán látott Puzsér-vonalhoz. A szerkesztők összevágták azokat a részeket, ahol Feró kifejezte nemtetszését egy-egy versenyző produkciója után. Egy kis kitérő a nem annyira tehetségesek után jött egy tavalyi versenyző, aki felé volt egy kis elvárás, de csak Keresztes Ildikó szerette volna továbbjuttatni, a többiek számára nem hozott eleget ahhoz, hogy a Táborba jusson.

 A műsor most kezdődött el, hiszen jöttek a jók. Csobot Adél volt az este első igazi tehetsége, aki nekem nagyon tetszett. És jól énekelt, jól adta elő a dalt. A fiatal lány mind a négy mentornak tetszett és négy igennel engedték tovább a Táborba.

 Az ezt követő jelentben pár pillanatra feltűntek a közepes és jobb énekesek, akik előkészítették az első válogató utolsó két produkcióját. Az előbbi egy megható jelenet volt. Egy idős úr jött be a színpadra, anekdotázva kezdte a bemutatkozást majd előadta dalát. A mentoroknak és a közönségnek is tetszett, tovább nem jutott, de megmutatta magát.

  • Miért jött el az X-faktorba?
  • Néztem az X-faktort és gondolkoztam, van sok énekes, akik nem éppen olyan jól énekel és mégis megy tovább.

 A kellemes pillanat után következett egy megrendezett jelenet, miszerint a mentorok összegezték, kiket láttak eddig és kik az ígéretesek. Rutinos tehetségkutató nézőknek ez annyit jelentett, hogy most jön valami nagy dobás, és jött. Zámbó Krisztián, akinek tényleg nagyon jó hangja van, a szám, amit hozott pedig jó volt. Így volt megszerkesztve az adás és nekem tetszett.

Értékelés: A kezdés teljesen elfogadható. Nekem tetszett. Tehetségileg kérdéses, mit fognak kihozni ebből az évadból, számomra azonban már voltak olyanok, akik megtetszettek. Az első rész kezdése hatásos volt, úgy látszik az X-faktorok mind jól megadjál az alapot az egyes adásoknak. A magyar verzióból még mindig hiányolom a nagyobb közönséget. Viszont tetszett az első adás és a következő beharangozója is jó jelentkezőket ígér.

7/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása