Anger Management - 1. évad kritika

2012. augusztus 31. - Jasinka Ádám

 Miután a Két pasi meg egy kicsi és Charlie Sheen útjai elváltak, a színész kicsi pihenőt tartott. A szünet után pedig nekilátott a munkának. Stábot és pénzt szerzett az ötletéhez miszerint sorozatadaptációt készít az Anger Management című filmből. A stáb tagjai között olyan nevek szerepelnek, mint az Egy rém rendes család epizódjainak egyik rendezője, Gerry Cohen. A minőségre és a poénokra nem sok panaszunk lehetett az évad során.

am3.png

 Az első pár rész nekem nagyon tetszett. Ilyen jól talán a Két pasi meg egy kicsit fénykorában, azaz az első pár évad alatt szórakoztam. Röhögős poénok, utalások más sorozatokra és jó megmozdulások, arckifejezések. Az évad közepénél volt egy kis hullámvölgy, úgy éreztem megrekedt a sorozat, de a hetedik rész környékén visszatértek, és a kilencedik résznél magasan hozták azt, amit az évad elején bemutattak.

anger1.png

 A színészek mind jók, az első évad során mindenki kapott olyan jelenetet, jeleneteket, ahol jobban megismerhettük. Az pedig külön jó, hogy egy részre behozták Charlie apukáját, Martin-t is. Az a rész nagyon jó volt, ahol mind a ketten együtt szerepeltek. Az utalgatás abban a részben is működött. Korábban két utalás is volt a Két pasi meg egy kicsire; a legelején és mikor Charlie elment Patrick munkahelyére, ahol abban az ingben jelent meg, amiben a Két pasi meg egy kicsiben játszott. A Martin Sheen-es utalás pedig Az elnök embereire gondolt vissza.

  • Persze, ha én lennék az elnök, pár dolgot valószínüleg másként csinálnék.
  • Te, mint elnök? Nem tudom elképzelni.

 A sorozat első évadának fő feladat az volt, hogy nézőket hozzon az FX csatornának és megtartsa az állandó nézettséget. Ez sikerült is, csak a kezdeti 5M feletti nézőszámot sajnos az évad végére felváltotta a 2M-os. De a csatorna így is tartotta magát a szerződéshez, és berendelte a sorozat folytatását, aminek következtében még kilencven részt láthatunk a sorozatból. Azt, hogy ezt hogyan osztják fel évadokra nem tudni.

  • Miért figyelitek a Facebook oldalamat?
  • Mert tizennyolc éves korodig a tulajdonunk vagy és elcserélhetünk más szülőkkel.

 Úgy látszik a részenként változó írók és rendezők végül összehoztak egy jó sorozatot. Annyit írok negatívumként, hogy az utolsó rész, ami évadzáró rész, nem tűnt annak. Olyan érzésem volt, mintha egy évadközbeni epizódot látnék.

Értékelés: A Két pasi meg egy kicsit régen nagyon szerettem. Valami viszont megkopott a varázsán, nem tudom mi lehet az, de már nem tetszik annyira, a Charlie Sheen-es újabb évadok sem. A legújabb évadát pedig még nem láttam. Az Anger Management viszont pótolja az olyan poénokat, amiket a Két pasi meg egy kicsiben szerettem. Az első részt magas pontszámmal értékeltem, és nem tudok dönteni. Évad közben voltak olyan poénok, amiken könnyesre nevettem magam, viszont volt egy pár rész, amit nem tudok hova tenni. Az évad vége viszont megint jól sikerült.

8/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

soska71 2012.08.31. 12:33:59

Az egyik részben - mint utána kiderül - minta képpen belebeszél a kamerába és kibeszéli magából a sérelmeket, azaz amit a betege élt át csak megmutatja, hogyan kéne. Viszont ez a pár mondat akár arról is szólhat, hogy üzen a két pasi producereinek (kirúgtatok?, más vette át a melómat? stb). ez a rész is állat volt.

Jokerpofa 2012.08.31. 12:52:11

az exfeleség viszont egy nagy nulla, hogy lehet ilyen béna színésznő valaki?

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2012.08.31. 13:29:03

Őszintén szólva némileg többet vártam a sorozattól. A drasztikusan csökkenő nézőszám alapján sokan voltak még így ezzel. A karakterek nem rosszak, de kevés az ütős poén, ami még másnap is az ember eszébe jutna. Már a FIAT Abarth reklámját is belevitték a sorozatba. (Sheen civilben az Abarth reklámarca)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.08.31. 16:12:25

nekem is tetszett, és az elnök embereis poén magasan a legjobb volt az egészben, nem számítva az első rész elejét, Charliet a babával. :D

Mr.paksimogyoró 2012.08.31. 17:42:00

Azért a fateros részben volt egy brutálabb utalás, csodálom, hogy nem vettétek észre: amikor a fater Marlon Brandót utánozta, és Charlie mondta, hogy szereti azt a filmet (Marlon Brandó, és Martin Sheen játszik a filmben). Nekem ez jobban ütött :)
A sorozat nem rossz, 8-at nem érdemel,max 6,5-et, de amikor a kikacsintós részek voltak, exfeleséges rész, fateros rész, na azok 9-esek.
süti beállítások módosítása