Jót tett az m1-nek az Olimpia, a TV2-nek az ORTT

2012. augusztus 14. - Jasinka Ádám

 A nyár utolsó előtti olyan hete volt a múlt hét, amit uborkaszezonnak szoktak nevezni. Azaz se premier sorozat, se saját gyártás nem kerül élesben a képernyőre, csak ismétlés minden fokon. Persze ez sem mindig igaz.

 Az Olimpia pont a nyár közepén vette kezdetét és segítette át az m1-et azon, hogy a Futball EB után ne süllyedjen ismét vissza közönségarányban. Az Olimpia remek számokat hozott a köztelevíziónak és a két teljes hetet el is hozta volna vele, ha a múlt héten nem lép közbe az ORTT. Az RTL Klub ugyanis hétfőn déltől éjfélig az eddigi legsúlyosabb büntetést kapta, amit itthon kiosztottak televíziós társaságra (gondolom). Nem sűrűn van 720 perces elsötétítés. Ezzel azt érték el, hogy a kiadott reklámok nem kerültek adásba, szóval pénztől esett el a csatorna, valamint ami a legjelentősebb, elkapcsoltak róla. A Tények például aratott és a Hal a tortán és az Ezek megőrültek és ki ne felejtsem a Voice bejelentéses Aktívot reklámot kapott ezzel. A hétre pedig aki tudta a műsorok közül a TV2-nél megtartott pár nézőt. A múlt hetet a TV2 nyerte, az m1 a második lett és csak harmadik lett az RTL Klub. Ilyen nem az, hogy nem sűrűn fordul elő, ilyen az elmúlt másfél évben nem volt.

 A hétfőt egyértelműen elvitte a TV2, mivel nagyon más országos jelentős csatorna nem is volt, ezért az m1-gyel versengett. Az Olimpia úgy 17:00-ig érdekelte az embereket, hiszen utána mindenki (mi is) a TV2-re kapcsoltunk. Megállapíthatom, hogy nem nekem találták ki a Tényeket, hosszú, a hírekben csak balesetről van szó, valamint az egy óra is rengeteg. A híradósok, pedig kritika nélkül mondom, de nekem szárazak, kamerába néznek és felolvassák. Ennyi. Nem sok életet láttam a műsorban. Tudom, híradó, de akkor is. A Tények 1 734 730 nézőt ért el, és mind a teljes lakosságnál, mind a 18-49 évesek között az élen zárt. Az Aktív, ahol bejelentették a The Voice hazai mestereit nem tudta megtartani a Tények nézőit és 1M alá csökkent. A Hal a tortán és az Ezek megőrültek még jól hozott, de a 22:00-re kerülő NCIS és az utána levő NCIS: Los Angeles már gyengébben hozott, de nyerték a sávjukat.

 Kedden már visszatért az RTL Klub és ez meg is látszik. Teljes lakosságban a TV2 csak a Tiltott szerelemmel és a Tényekkel tudott nyerni. Az m1 a Híradójával és a 20:00-kor illetve 21:00-kor adott sporteseményekkel nyert. Az RTL Klub pedig a Marichuy-jal, A mentalista második felével, a Döglött aktákkal, a Reflektorral és a Doktor Addisonnal nyerte az estét. A célközönségnél a TV2 csak a Tények második felével nyert, a többi műsorát az Olimpia és az RTL Klub legyőzte.

 Szerdán az RTL Klub csak a Bud Spencer - Terence Hill filmmel tudott nyerni 21:00 után. A Tiltott szerelem és a Tények a TV2-nek hozott szerencsét, a többi sávot az m1 húzta be. A nap győztese főműsoridőben így is az RTL Klub lett.

 Csütörtökön A Tiltott szerelem, Tények, Hal a tortán hozott a TV2-nek a teljes lakosságnál, az RTL Klub-nak a Pretty Women - Micsoda nő 21:00 után tudott hozni mind két csoportban. Az Olimpia csak a 18-49-es korosztályban aratott a TV2 és az RTL Klub felett. Teljes lakosságban a magyarok fő számai végeztével nem nagyon terem babér az m1-nek. A teljes lakosságnál a TV2, a célközönségnél az RTL Klub vitte a csütörtököt este.

 Pénteken 21:00 előtt az m1 és a TV2 csatázott a teljes lakosságban a nézőkért és szinte félóránként más nyerte a sávokat. Az m1 Híradója szépen legyőzte az Aktívot, ám a konkurencia csak eddig bírta, ugyanis jött az RTL Klub péntek esti sávja, amit eddig se Megasztár, se Olimpia nem tudott legyőzni. A CSI: Miami helyszínelők, a Gyilkos elmék és a Helyszíni szemle magasan győzte a többi csatornát. A főműsoridőt pénteken ismét a teljes lakosságnál RTL Klub, a célközönségnél az m1 nyerte.

 A szombatot az RTL Klub, a vasárnapot a TV2 nyerte.

 A hét legnézettebb sorozata a Cobra 11 lett a CSI: Miami helyszínelők és A mentalista előtt. A legnézettebb film A múmia visszatér lett az És megint dühbe jövünk és a Micsoda nő előtt. Jövő héten már visszatérnek a műsorok. Augsuztus 21-től a két legnagyobb napi sorozat is visszatér. Az RTL Klub és a TV2 őszi műsorairól korábban már írtam.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása