Hacktion Újratöltve - új évaddal jön a köztévé sorozata

2012. augusztus 12. - Jasinka Ádám

 Az m1 berendelte a Hacktion harmadik évadát, ami inkább egy spin-off, mintsem az eredeti sorozat folytatása. Ez a promókból is látszik, valamint a hivatalos sajtóközleményől, amit köszönök a Sorozatjunkie-nak.

 A stáb tagjai között elég nagy lesz a változás, hiszen nem csak régi színészek távoznak és jönnek újak, hanem a forgatókönyvírók és egyéb, a háttérben tevékenykedő munkatársak is cserélődnek.

 Az új évadnak, vagy tekintsük inkább új sorozatnak, az alapötlete számomra ismerős. Ki is fejtettem már a SJ hozzászólásai között, hogy kicsit olyannak tűnik ez a sorozat mintha az összes nyomozós sorozatból kiragadtak volna egy-egy jelentősebb részletet és ezeket gyűjtötték volna össze ebbe a hazai, epizódikus nyomozós sorozatba. A sajtóközleményt a végére hagyom.

 Az ötlet alapján ez a sorozat, ha tekinthetjük annak, CSI:-os lesz. Az egyik legmeghatározóbb epizódikus nyomozós sorozat a CSI:, ezért is vegyük ezt alapnak. A Hacktion - Újratöltve című sorozat erre épül, az epizódikusságra. Részenként egy-egy bűnügyet fognak megoldani. Az elképzelés itt még hasonlít a Tűzvonalban-ra, ami az egyik legjobb magyar nyomozós sorozat, a kritikák, vélemények szerint. Én egy részt sem láttam belőle. A sorozatban egy úgynevezett Kiemelt Ügyek Osztálya nevű csoport fog a fontos ügyeken dolgozni. Ez a másik olyan dolog, az alapkoncenpió mellett, ami ismerős lehet a sorozatnézőknek. A The Closer-ben (A főnökben) a nyomozó csoportot Elsőbbségi Ügyosztálynak nevezik, amely osztály a gyors megoldást igénylő, fontos ügyeket oldja meg. A Hacktion új évadában a nyomozós csoport az első két évadban megismert Infrastruktúra Védelmi Osztag technikai vívmányait fogja alkalmazni az ügyek megoldására, azaz a legmodernebb technika áll majd a karakterek rendelkezésére. Ez a másik ismerős tényező, hiszen az NCIS: Los Angeles úgy lett beharangozva amikor indult, hogy a bűnüldözés a legmodernebb technika segítségével fog zajlani. A sorozat persze humort is visz a nyomozásba, ami pedig szintén nem ismeretlen jelenség. A mentalista és a Castle is épít a humorra, és ezek is szintén nyomozós sorozatok.

 Reménykedjünk abban, hogy egy jó sorozatot fognak összehozni. A Hacktion első két évadát ezért nem néztem mert számomra idegen volt ez a technikai kínálat. Jobban mondva hazai környezetben ez idegen volt. Egy nyomozós sorozatnak nagyobb esélye van, már csak abból kiindulva is, ha megtekintjük a TV műsort. Az RTL Klub nyolc nyomozós sorozatot fog adni ősszel főműsoridőben, a TV2 négyet (a Doktor House is rejtély megoldósnak minősül), a Viasat3 is ad négy-öt nyomozósat és az m1 is ad ilyen típusúakat. Ezen felül a Sorozat+, a Story4 is mind ad régi nyomozós szériákat. Ezek a csatornák között csak a CSI:-ok között vannak átfedések, hiszen ezeket az RTL Klub és a Viasat3 is adja a CoolTV és a Sorozat+ mellett.

 Én mindenképpen adok egy esélyt ennek a szériának, vagyis a harmadik évadnak. Mivel hosszúra nyújtottam a bejegyzést csak linkelem a sajtóközleményt.

Sorozatjunkie: Hacktion - Újratöltve (sajtóközlemény)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása