RTL sorozatoké és Pókemberé volt a hét

2012. július 26. - Jasinka Ádám

 A cím kicsit hallgatag, mivel elhallgatja azt, hogy a Tények és a Napló a két legnézettebb műsor a teljes lakosságban. A hírműsorok viszont kikerülnek a fennhatóságom alól, inkább a filmekkel, sorozatokkal és szórkoztató műsorokkal foglalkozunk.

 A TV2-től kétségkívül egy jó húzás, amit egy jó ideje csinálnak, hogy azokat a filmeket, amelyek több részből állnak (Indiana Jones, Pókember, Transformers) azokat adják heteken keresztül nem kis nézettséggel. Valamint ezen filmek olyanok, amikhez új részt készítettek nemrégen, s most vetítik a mozikban. Az új Pókember filmet meglovagolva adta le a TV2 a Toby Maguire-es filmtrilógia részeit, szép számokkal a célközönségben. Konkrétumok.

 Kezdjük a sorozatokkal. A TV2 háza táján felismerték, hogy Dr. House kiöregedett. Ismétlések ide, új részek oda, már nem nézett olyannyira, hogy egy közepes, vagy annál picit jobb film az RTL-en képes úgy elverni, hogy rossz nézni. De ha jobban utánanézünk a Dr. House-t adja a TV2 mellett a Viasat3 és az AXN is, lehet kicsit sok ez a nézőknek. Bár az NCIS-t is adja a TV2 mellett az AXN és a Story4 mégis nézett, az ismétlés is.

 Egyértelmű, hogy sorozatokban a múlt héten is az RTL Klub volt a nyertes. Mind a keddi, mind a pénteki estét sorozataival aratta le. A legnézettebb azonban a pénteki nap, ahol 24%-os SHR-t hozott átlagban az RTL Klub 18:30 és 23:00 között, azaz a teljes pénteki főműsoridőt leterítette, a Tények kivételével, de az hírműsor, nem sorozat.

 Megint rengeteg olyan hírt lehetett olvasni, hogy a TV2 uralja a nyarat, a legnézettebb műsorok TV2-sek. Látszik a szakértelem, jobban mondva az utána nem nézés. A TV2 kiad egy sajtónyilatkozatot, amiben kiemelik, hogy a Napló és a Tények van a lista elején, valamint a Pókember volt a legnézettebb műsor a célközönségben. Ennyit mondanak el, a bloggerek, cikkírók pedig csak ez alapján meg is írják. Utána nem sokan néznek, persze tisztelet a kivételnek. De ha jobban megnézzük, a vasárnap volt az egyetlen, ahol tényleges TV2-s fölény volt. A héten teljes lakosságban öt napot, 18-49-ben négyet hozott. A TV2 ellenben mindkét helyen két napot nyert és egy let t döntetlen a 18-49 között.

 Teljes lakosság: Az első helyen a Napló, másodikon a Tények áll. Ők értek el egyedül 1M 100 ezer feletti számot. Filmeket tekintve az első az ötödik helyen álló Nyomás utána (RTL), a második film a Pókember harmadik része (TV2), A gyűrű átka (RTL), Evolúció (TV2), a többi film a top30-as lista alján van. Sorozatoknál első a CSI: Miami helyszínelők (RTL), ami brutálisan teljesít, nyár és nem friss epizódok ellenére 1M fölött hoz. Utána A mentalista (RTL) szintén 1M-val. Rendre a többi sorozat; Cobra 11 (RTL, Castle (RTL), NCIS (TV2). A Következő sorozat a Gyilkos elmék (RTL). Ezt ki kell emelnem, mert 22-es sávban, pénteken a CSI: Miami után hozott 800 ezret szintén nem új résszel. Szép.

 Célközönség: Sorozatok rendre; A mentalista, CSI: Miami helyszínelők, Cobra 11, Gyilkos elmék, NCIS, Castle. Filmek rendre: Pókember harmadik része, Nyomás utána, Evolúció, A gyűrű átka, Harry Potter és az azkabani fogoly.

 A listáról mindenképpen meg kell említeni, hogy az m1 ismét jelen van a listán, Foci EB nélkül. A tizedik helyen van a teljes lakosságban a Forma-1, ez után a huszonegyedik a Híradó Este, majd rendre; DTK, Kékfény és a Büszkeség és balítélet. A célközönségben viszont csak a Forma-1 van jelen a harmadik helyen.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása