GCB - Pilot

2012. május 09. - Jasinka Ádám

 Az ABC egyik úgynevezett midseason-ban indult sorozata. Nem a szokványos időpontban indult az a széria, nem a többi sorozattal egyszerre, hanem a szezon közepénél vetették be. Ez látszik is, hiszen a többi sorozat a 20-24. résszel évadzárózik, míg ez a 10-12. résszel fog. Az is lehet, hogy ezt a sorozatot jövőre szánták, jövő szeptemberre és most csak bepróbálták. Igaz próbának kicsit sok az eddigi 10x40 perc. Aztán ki tudja, a pilot alapján tetszetős.

gcb1.png

 Az egész történet arról szól, hogy van egy lány, aki a középiskolában egy igazi dög volt, mindenkivel szemétkedett és mindenki gyűlölte. Ám az élet eljárt vele, rossz férjet választott, csalt el magának. Két gyermeke született, de férje kétes ügyletekből meggazdagodott és meg is csalja jelen áldozatunkat. A férjet szeretőjével való szökés közben azonban baleset éri, s életét veszti, finoman szólva se előnyös pozícióban.

gcb2.png

 A főszereplőnő megözvegyült, és a rendőrség el is vette mindenét, s kénytelen visszaköltözni Dallasba az édesanyjához, ahol középiskolás éveit tengette. És itt kezdődnek a bajok, azon emberek akiknek egykoron ártott most ellene fordulnak. Ám főszereplőnket sem kell félteni, megtalálja a módját annak, hogy visszavágjon, ami nem is sikerült olyan rosszul.

  • Lám, lám. Amanda Vaughn visszatért Dallasba.
  • És ezen felül szingli is.
  • Persze, a legtöbb özvegy az.

 Minden fajta embertípus van a sorozatban, csak az ízelítő miatt párat sorolok, de nem lövöm el az összes puskaport; iskola csúnyája, aki több-kevesebb műtét segítségével "megszépült" (fenti kép, és a kutya), iskola szép, aki viszont, ahogy említik az első részben ugyanúgy néz ki, mint régen, csak minden testrésze sokkal vastagabb. Az első benyomás a sorozatról az, hogy jó. Nem nagyon tudnám megmondani, hogy miért tetszik, de bejön. Nem azt mondom, hogy a legjobb szitkom, amit valaha láttam, de egy erős közepes. Mellesleg beteg volt a kezdés.

 A sorozatról annyit kell tudni, hogy nem ez az eredeti címe Good Christian Bitches (majd Good Christian Belles). Ami elmond mindent a sorozatról. Ugyanis az a kisváros, Dallasban, ahol felnőtt a főszereplőnő, mára egy aranyos, kis, igazi hívő település lett. Bár ugyanannyi az egy főre jutó templomok száma, mint a sztriptíz báraké. Ez a vallási vonulat elegendő felület a poénoknak.

gcb3.png

 Az biztos, hogy engem ismét megvettek azzal, hogy rengetek apró poént tettek bele a sorozatba. A fenti két kép jelzi, hogy a településen élők abszolút nem érdeklődnek a másik ember sorsa iránt. Valamint az állandó telefonos kapcsolattartás is remek, ahogy egyszerre 3-an, 4-en képesek beszélni egymással. Az egymásnak nyalás pedig hihetetlenül megy.

  • Nagyi van itthon internet?
  • Miért lenne? Én nem nézek pornót.

 A színészekről annyit, hogy játszik benne a jó hangú Kristin Chenoweth és David James (JAG) Elliott, akik egy párt is alkotnak, valamint a 24 sztárja Marisol Nichols is. A főszereplőnő Leslie Bibb. Mind remek színészek, és hozzák itt a kötelezőt.

 Visszatérva az apró poénokra, lásd távcsöves, ajándékkosaras, kis felderítő magánakció, 3:16... mind nagyon jó, és gyakori. Viszont negatívumként azt felróvom, hogy hullámzott az első rész, hiába volt tele jóságokkal, és röhögtem rajta, a közepe felé kicsit unatkoztam. Az elején elég sokat adtak nekem nézőnek, hogy ne kapcsoljak el, ha televízióban nézem, de utána nem biztos, hogy maradtam volna a gyenge középrész miatt. De kitartottam, mivel a költözős jelenet az elő pár percben nagyon tetszett, az ottani kameramozgás, vágás nélküliség jó ötlet volt, dinamikus lett tőle az a jelenet. A gyenge középrész után viszont jött a nagy durranás a végén, aminek köszönhetően nézem tovább a sorozatot. Ugyanis a végén nyílvánult meg az, hogy a régi gonosz, "bitch", akivel az élet kiszúrt, és kénytelen volt hazaköltözni, nem felejtette el, miért is gyűlölték sokan a középiskolában. A templomban, kedvenc helyén, szentélyében járatta le régi ellenlábasát. A templom melletti hirdetőoszlop, vagy nem is tudom minek hívják igazán, ebben a részben kétszer is kapott szerepet. Remélem, hogy továbbra is az apró szellemeskedések helye lesz.

 Értékelés: Múltkor a Last Man Standing-nél említettem, hogy egy sorozat, főként szitkom akkor tud sikeres lenni, ha hoz valami újat. Ez a GCB-nek részben sikerült. Hozott újat, meg nem is. Kicsit Született feleséges az egész városka hangulata, és a szereplők közötti kapcsolat (ki-kivel, mikor, hol, hogyan...). Ennek ellenére egy könnyed, remélhetőleg mindig élvezhető széria marad. Azért is kezdtem bele ebbe, mert arra jöttem rá, hogy a blogon csak olyanokról írok, amik tetszenek és viszonylag magas pontszámot kapnak. De sikerült egy olyanba kezdenem, ami szintén tetszik, de nem annyira, mint a 2 Broke Girls pilotja. Ezért is adok most kevés pontot, mert nem volt annyira jó a többi pályán levő szitkomhoz képest.

6/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása