Búcsúzott két műsor

2011. december 21. - Jasinka Ádám

Érdekes időszak ért véget. Vége a 2. magyar X-faktornak, ismét sikernézettséggel (bár az idei sikernézettség a tavalyi minimuma volt), és az ÖsszeEsküvők, mondhatnám ismét TV2-ős buktával. Először lássuk a TV2-őt.

Az ÖsszeEsküvőt, és alapjában véve minden TV2-ős műsor a megvalósítással meg is bukik. Van egy általában jó (külföldön sikeres) műsorötlet. Na ehhez jönnek a TV2-ős munkatársak és már kész is a bukta. Persze nem minden esetben és főleg nem régen. De az utóbbi időszakra (az elmúlt 3-5 évre) jellemző ez a dekadencia. Mind műsorstuktúra, mind műsorok terén van hova fejlődni. Csúcsidőszaknak számító szezon, mikor mindenki otthon van a jó meleg lakásban ismétléseket, régi filmeket adni? Kérem. Utóbbin azért fejlődünk. Kezdenek megjelenni a 2008-2010-es filmek a televízió képernyőjén. És a filmekért jár a taps a TV2-nek, mert mostanában jelent meg az Mission Impossible: Ghost Protocol és ők leadnak egy régi részt, azon az elven, hogy ha valaki látta az új részt, vagy tervezi a megnézését, levezetőnek vagy kedvcsinálónak jók a régi részek. És ez van a Szellemlovassal is, megjelent a 2. része, TV2-n pedig (ma 2011.12.21.) pedig megy az első része. Taps.

De ne feledkezzünk meg arról - most nincs időm végigkutatni -, hogy az Összeesküvők nem ért el 1 millió fölötti nézőszámot. A döntőkor sem. A műsort elrontották. Sorolom hogyan; rossz (Győzike Show-s) logó, pornófilmes helyszínen forgatták az egészet, ismételten nem előnyös díszlet és színhasználat, Alekosz beköltöztetése... Ennyit is az ÖsszeEsküvőkről. Kíváncsi leszek ezek után mit hoznak össze Megasztár néven jövőre. Az már ciki lenne, ha az X-faktor után a Csillag Születik is verné a Megasztárt.

X-faktor. Jó volt, szép volt. De korántsem vol annyi érzeme benne, mint az első szériában, szerintem. Itt is voltak jók (Muri Enikő, Tarány Tamás), de a többiek a közepes kategória nálam. De ez az én véleményem. Figyelemmel követtem a válogatótól a Fináléig. És volt, hogy unatkoztam, volt hogy lúdbőrözött a hátam, volt pedig olyan, mikor sírva nevettem.

Felemás érzésekkel búcsúztam el ettől a műsortól. Jövőre is megkapjuk az arcunkba ismét, én nem panaszkodom, szeretem az ilyen műsorokat, főleg ha egy-egy érdemes produkció is felvillan bennük (Tabáni István, Wolf Kati, Janicsák Veca, Muri Enikő, Tarány Tamás...).

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása