Nézettség 2011. 47. hét

2011. november 29. - Jasinka Ádám

 Ismét el telt egy hét. Pár mondatban összegzek utána pedig bőven kifejtem mi történt a múlt héten. Az X-faktor továbbra is első, a Barátok Közt kedden régi formáját hozta, 700 ezer körül a Maradj Talpon!, erősödő ValóVilág, gyenge ÖsszeEsküvők, még gyengébb Jóban Rosszban, Hofi mindörökké.

Ami szembetűnik, elsőre, a top30-as listán, az az, hogy eddig csak az alsó régió alján voltak m1-es műsorok, már ha egyáltalán bekerültek - teljes lakosságot nézzük most - a 30-ba. Most pedig 4 műsorral is jelen vannak, amik a 19. helyig feljutottak. Szép, a megújulás működik, bár 1-2 műsor azért nem hozza a kívánt eredményeket (Hacktion). Az végképp levonható mind következtetés, hogy Hofi Géza műsorait a végtelenségig lehet ismételni, ugyan is "még mindig aktuális" és nem utolsó sorban izzasztóan jó. Az m1-es Híradó erős, de a legnagyobb király az Gundel Takács Gábor és a Maradj Talpon!. Nem csak, hogy jó műsor, vicces és szórakoztató, hanem egyre erősebb is nézettségileg. Az első heti 3-400 ezres számot lassan megduplázza. Hajrá! Szintén erős kb. fél milliós nézőszámmal bír, a múlt héten kicsit gyengélkedett ez a műsor, de attól még jó.

TV2. Nem is tudom melyik rosszal kezdjem. Éjszakai műsorsáv-bontásban kezdtek, azaz nincs új sorozat, nincsenek éjszakai műsorok. Ezt mind költségcsökkentés álnéven. Ezek helyett ismétlést adnak. Ismétlést. Ismétlést. A másik rossz, hogy Alekosz ide, szex oda, az ÖsszeEsküvők - kijelentem - 2011 legnagyobb bukása, annak tekintetében, hogy több milliós műsorként lett beharangozva. Nem az, hogy kikap a Fókusztól (ami szintén nem a legfényesebb 1milliós nézőseregével, jobb napokon volt 2millió körül), hanem az utána következő Jóban Rosszbant is lehúzza, ami korábban ellenfele volt a Barátok Közt-nek nézettségileg, most éppen hogy 1millió fölé tud kerülni. Ismétlés.

És az RTL Klub. Lassan bejelenthetnék már az RTL2 indulását. Mondjuk ez a gazdasági válság és a csökkenő reklámbevételek mellett - csökkenő... azért lesz VV6, X-faktor 3, és Csillag Születik 4 is, mert nincs pénz, de nem baj, engem ezekkel meg lehet nyerni, csak legyen bennük egy két tehetség (Tabáni István, Wolf Kati, Tarány Tamás, Muri Enikő), akikért megéri nézni -. Kezdjük a kimagaslókkal: X-faktor első, mint mindig (eddig csak egyszer esett 2millió alá a nézettsége), feltűnően jól szerepelt kedden a Barátok Közt, 1millió 700 ezer nézővel megcsillantotta régi fényét. Kimagasló a VV5 abból a szempontból, hogy stabil 1millió 200 ezres adásokat produkál - többnyire -.

Búcsúzott a F1 (az RTL Klubról), valamint tavaszig Heti Hetes sem lesz. Mind a két műsor remek számokkal, bár utóbbi a VV-nek köszönheti magas arányát, de megjegyzem én szeretem a nagy hetes humorát. A műsorok jól búcsúztak, az F jövőre az m1-re tér vissza előreláthatólag. A XXI. század megszűnik (mivel drága a másodperci díja az archív anyagnak). A Házon kívül megmarad.

Most csak a teljes lakosság számait írom le: *
1.X-FAKTOR RTL KLUB 2 178 713
2.BARÁTOK KÖZT RTL KLUB 1 715 806
3.TÉNYEK TV2 1 667 370
4.HÍRADÓ RTL KLUB 1 661 896
5.VALÓ VILÁG RTL KLUB 1 345 724
6.FÓKUSZ PLUSZ RTL KLUB 1 246 978
7.NAPLÓ TV2 1 206 361
8.HETI HETES RTL KLUB 1 171 682
9.FÓKUSZ RTL KLUB 1 131 506
10.JÓBAN ROSSZBAN TV2 1 127 871

*BrandTrend

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása