A magyar FOX-ra jön az új Stephen King-sorozat

2016. január 25. - Jasinka Ádám

 Stephen King az a szerző, akinek a művei a megfilmesítésért kiáltanak. A regényei egy-két kivételtől eltekintve zseniálisak, hátborzongatóak és úgy tud hatni az olvasókra, hogy ha elrugaszkodik is a valóságtól, mindig belesző annyi emberi tulajdonságot és pillanatot, hogy a történetei hétköznapiak, hihetőek, ettől pedig csak még ijesztőbbek lesznek. A sokszor a szereplők lelkében játszódó folyamatok regényben vagy novellában leírva nagyon jól működnek, a képernyőn és a mozivásznon azonban nagyon nehezen tudják ezeket visszaadni.

112263sorozat.jpeg

 Az esetlegesen a regényhez képest alacsonyabb minőség és a relatíve sok kritikai és nézettségi kudarc nem riasztotta el a tévétársaságokat és rendre kérik be az adaptációkat a neves szerzőtől. Az egyik legújabb széria azonban nem tévéadóra, hanem a hulu nevű streaming szolgáltatóra érkezik. A 11/22/63 az azonos című regény történetét dolgozza fel, melynek középpontjában egy középiskolai tanár áll, akinek lehetősége nyílik arra, hogy visszamenjen az időben és megakadályozza Lee Harvey Oswaldot Kennedy elnök meggyilkolásában.

 A nyolc részes sorozatot több országban, köztük Magyarországon is, a FOX fogja bemutatni várhatóan áprilisban. A 11/22/63 készítői között megtaláljuk a legutóbbi Star Wars mozit is rendező J.J. Abramst, Stephen Kinget, Bridget Carpentert (Vásott szülők, Haláli hullák, Tiszta szívvel foci) és Bryan Burköt (A célszemély, A rejtély, Lost), a két órás játékidejű első részt pedig az Oscar-díjas Kevin Maconald (Egy nap szeptemberben, Az utolsó skót király) rendezte. A főszereplőt James Franco alakítja.

Forrás: FOX
A kép forrása: FOX

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása