John Travolta is tévésorozatban folytatja

2015. november 05. - Jasinka Ádám

 A sorozatgyártás talán mostanság tart azon a szinten, hogy presztízsét tekintve talán be is érte, ha nem körözte már le a mozifilmeket, melyek ha sikeresek, kétségtelen, hogy sok pénzt hoznak a konyhára, de egy-egy közepesen, netán iszonyatosan sikeres sorozat hosszabb távon, epizódonként csengetve sokkal jövedelmezőbb. Arról pedig nem is beszélve, hogy egy-egy igényes, kritikailag is elismert, művészi értékkel is bíró sorozatban szerepelni már csak azért is jó, mert sokkal nagyobb tér és több lehetőség van megmutatni, hogy az esetleg eddig középszerűnek gondolt színészek valójában mekkora tehetségek is.

acs3.jpg

 Az elmúlt pár évben olyan színészek tértek át a filmvászonról a tévéképernyőkre vagy a streamszolgáltatók saját gyártásaiba mint Kevin Spacey, Martin Sheen, Lily Tomlin, Halle Berry, Jane Fonda, Terrence Howard, Melissa Leo, Juliette Lewis vagy Viola Davis. Emellett pedig nem szabad szó nélkül hagyni azt, hogy a tévé, a sorozatgyártás révén került játékba többek között Benedict Cumberbatch és Martin Freeman is, és persze az is beszédes, hogy egy sorozat lökte (újra) az élmezőnybe Matthew McConaughey-t és Woody Harrelsont is.

 A nagynevű mozisztárok közül most John Travolta lesz az, aki a tévében fog visszatérni és ráadásul egy nem is akármilyen sorozatban. Az amerikai FX csatorna ugyanis az American Horror Storyhoz hasonlóan antológiasorozatként készíttetett egy krimiorientált szériát American Crime Story címmel. Az első évad pedig merész és bátor húzásként O.J. Simpson ügyét állítja majd a középpontba parádés szereposztással. A sorozatot Scott Alexander és Larry Karaszewski írják, akik eddig olyan filmeken dolgoztak forgatókönyvíróként mint az 1408, a Milos Forman rendezte Larry Flynt, a provokátor vagy az idén bemutatott Libabőr. A producerek között pedig megtaláljuk az American Horror Storyt is jegyző Ryan Murphy-Brad Falchuk kettőst.

 A címszereplőt Cuba Gooding Jr., az O.J. Simpsont védő ügyvédek egyikét, Robert Shapirot John Travolta, a vádat képviselő Marcia Clarkot pedig Sarah Paulson alakítja majd. Az American Crime Story - The People v. O.J. Simpson című évadban játszik még többek között Selma Blair (Nyugi, Charlie!), Connie Britton (Nashville), David Schwimmer (Jóbarátok), Christian Clemenson (Boston Legal), Billy Magnussen (The Divide), Nathan Lane (A férjem védelmében), Kenneth Choi (Ügynöklista), Courtney B. Vance (Esküdt ellenségek: Bűnös szándék) és Steven Pasquale (A férjem védelmében) is.

 A sorozatot eredetileg az amerikai FOX-ra tervezték, de végül cégen belül maradva az egyik leánycsatornához, az FX-hez került, ahol 2016 februárjában debütál majd a 10 részes évad.

A képek forrása: Entertainment Weekly

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása