Idén nyáron kétszer is megmutatják bájaikat a legszebb magyar lányok

2015. április 24. - Jasinka Ádám

 A szépségkirálynő-választás elég kacifántos világának eddig nem sok részletét ismertem, most viszont, hogy idén nyáron két tévéműsort is szentelnek a legszebb magyar lány megtalálásának, bizony kicsit bele kellett merülnöm a témába. Laikusként eddig azt hittem, hogy kiválasztanak egy valakit és ő megy a külföldi versenyekre, gálákra, hogy megmérettesse magát, ám ez koránt sincs így, mivel nem csak egy szépségkirálynői cím létezik. A két legjelentősebb és talán legrégebbi díj mellett számos kisebb vagy a köztudatba kevésbé beépült elismerést is kiosztanak évente, amik zöméről bevallom, eddig nem sokat hallottam.

magyarorszagszepe.png

 Az idén viszont már csak azért is utána kellett járnom a szépségversenyeknek, mert amit eddig egy műsor keretén belül csináltak a tévéadók, azt most két részre szedik. A korábban az RTL Klub-ot és a TV2-t is megjárt, tavaly pedig az M1-re (idén a Dunára) költöző Magyarország Szépe című műsor győztese ugyanis az országot a legrégebbi ilyen versenyen, a Miss World-ön fogja képviselni. Ezen ért el tavaly Kulcsár Edina, a 2014-es Miss World Hungary második helyezést. A Magyarország Szépe ugyanúgy, ahogyan tavaly is, csak egy élő tévéműsort fog jelenteni, ami az egész szépségverseny döntője és a felkészítési folyamat lezárása lesz, képernyőre pedig június 21-én kerül a Dunán.

 A köztévés műsort azonban meg fogja előzni egy másik, amiben a Miss Universe nevű nemzetközi versenyre keresik a legszebb magyar lányt. A Miss Universe Hungary élő fináléja a TV2 Csoport egyik csatornáján lesz látható - tudtuk meg a TV2-től. Így előáll az az érdekes helyzet, hogy két tévéadón is képernyőn lesz valamilyen szépségverseny idén nyáron. A Miss Universe Hungary producerei Andy Vajna és felesége, Vajna Tímea és ahogyan a Magyarország Szépe esetében, ennél a műsornál is csak egy tévéshow lesz, mégpedig élő közvetítés a június 6-án, az Erkel Színházban megrendezésre kerülő döntőről.

 A Miss Universe Hungary-ra május harmadikáig, a Miss World Hungary-ra pedig május negyedikéig lehet jelentkezni.

A kép forrása: magyarorszagszepe.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása