Ilyen lett a Fargo magyar változata

2015. január 19. - Jasinka Ádám

 Az AMC mutatja be a sokak által kedvelt film, a Fargo sorozatadaptációját, aminek a két főszereplője Billy Bob Thornton és Martin Freeman. A sorozat magyar változatában előbbinek Kőszegi Ákos, utóbbinak Pusztaszeri Kornél kölcsönzi a hangját. A részletet meghallgatva picit felemásak az érzéseim, ugyanis teljes mértékben egyik párosítással sem vagyok így, a részlet alapján megelégedve. Kőszegi Ákos hangja erre a karakterre, nem is igazán a színészre szerintem túl kemény és érces, bár hallani, hogy finoman, lágyabban beszél, mint szokott. A másik hangpárosítással az a problémám, hogy Martin Freeman nem Görög Lászlót kapta. Nem azt mondom, hogy ne lehetnének más megoldások, jó választások a színész magyar hangjának, de szerintem ők ketten nagyon is illenek egymáshoz. A részlet alapján Pusztaszeri Kornél szokatlan és a tőle megszokott stílus ellenére szerintem túl komoly, férfias hang ehhez a színészhez, ehhez a szereplőhöz. Persze lehet, hogy az epizód nézése közben hozzászokik a fülem, de Görög László nagyon jól levette a Sherlock-ban a színész stílusát.

A sorozat január 28-án 22:00-kor kezd az AMC-n. Nézzük.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Important roll 2018.03.20. 11:31:00

Csak most jutottam el odáig, hogy nézni kezdjem.
Igazán élvezhető sorozat, de Görög László hangján sokkal jobban érződne a főszereplő elesettsége, balfaszsága.
Martin Freeman hangját egyébként nem egyedül a Sherlockban adta, hanem sok más filmben is (pl. a Galaxis útikalauz stopposoknak újabb, enyhén félresikerült feldolgozásában). Nem lenne rossz, ha a későbbiekben valóban összenőne vele úgy, mint mondjuk Kern András Woody Allennel.
süti beállítások módosítása