Touch – 2x07

2013. március 30. - Jasinka Ádám

 Az első pár részt már láttam az első évadból, sőt, az első részt kétszer megnézve írtam is egy nem épp a sorozat nézésére csábító kritikát és magam is elkedvtelenedtem, hogy milyen semmilyen ez a sorozat. Négy rész után, hiába az átívelő történetszálak, hiába az epizodikus részek és Kiefer Sutherland valami hiányzott ebből a sorozatból. Igen, hiányzott. A második évad annyira se érdekelt, mint az első és ebben a nézettség csökkenése is közrejátszott. Azonban a 2x07-es részt megnéztem és azt kell, mondjam egész jó irányba haladtak az írók, mert egy korrekt, már-már 24-et idéző epizódot sikerült összehozniuk.

vlcsnap-2013-03-30-13h51m27s119.png

 Egy véletlenszerűen kiválasztott részbe nem szeretek belenézni, mivel nem vagyok képben a szereplőkkel, ki hogyan változott és a történettel, hogyan keverték a kártyákat az írók, de úgy voltam vele, hogy kivételt teszek, lássuk mit tudnak az írók?

vlcsnap-2013-03-30-13h50m55s54.png

 A főszereplőt, Martin Bohm-ot, aki az első részekben egyfajta anti-Jack Bauer volt mostanra fejlesztették és inkább egy nyugdíjas Jack Bauer, mintsem egy érzékeny, nyomozgatós férfi. A tetőn, amikor kezébe vette a fegyvert, megcsillant valami a szemében, valami, amit Kiefer Sutherland a 24 összes része alatt megállás nélkül tudott. De ne szaladjuk előre.

vlcsnap-2013-03-30-13h52m29s222.png

 A részből megtudtuk, hogy Martin fia, Jake nem az egyedüli, akinek ilyen képessége van, azaz látja azt a vörös szalagot, amivel azok az emberek vannak összekötve, akiknek valamilyen ponton, de kereszteződik a sorsuk. Jake továbbra sem szólal meg, viszont már nem kezd üvölteni és őrjöngeni, ha valaki hozzá ér. Na, szóval az előző részekben kiderült ez és az, hogy egy másik, hasonló, „látó” lányt elraboltak, az anyja pedig felvette a kapcsolatot velük. Az elrabolt lányt pedig fogva tartják és kísérleteket hajtanak végre vele. Viszont van egy férfi, aki azokra az emberekre vadászik, akik látják ezt a legenda szerinti vörös szalagot. Martin-nak és Jake-nak pedig menekülniük kell.

 Egy online újság, hírportál partijára mennek el és kis trükközéssel az eltűnt lány anyja is odamegy a szerkesztőséghez. Azonban nem csak ők és a stáb, hanem az a férfi is ott van. A vihar kapóra jön neki, bejut az épületbe és kezdődik az izgalom. Az epizód jellemzően sötét és komor volt, már ezért is tetszett, jó alap a rideg, feszültséggel teli jeleneteknek. Martin beszélget a barátaival, mikor elmegy az áram, jobban mondva az a férfi kikapcsolta. A zseb- és tartalék lámpák fehér fénye még jobban hideggé és zárttá tett az irodaként használt régi épületet.

 A férfi leláncolta az ajtót, majd az épületen belül egy berendezés segítségével zavarta a mobilokat, így nem csak áram nem volt, telefonálni sem tudtak. A szerverszobában rejtőzködő férfi pedig, az oda besiető szerelmes párt megöli. Jake ezt meghallja és elszalad, de a Martin-éktól segítséget kérő anyuka vele tart. A férfi pedig keresni kezdi a fiút.

 Ezek után három férfi, köztük Martin keresni kezdik Jake-éket. Mire egyikük megtalálja, már az a férfi is tudja, hol vannak. Verekednek, a segítségükre sietőt, a férfi lelőtte és mikor a nő egy csavarkulccsal ütni kezdte, hozzávágta a falhoz és a tükörhöz, ami eltört. Az egyik darabját pedig a nő a férfi vádlijába szúrta.

 A jelenetek peregtek, izgalmas és érdekes megoldásokat, tényleg feszült eseményeket láttunk. A tetőre menekült Jake és az utána eredő férfi, aki meg akarta ölni majdnem megtette, de Martin és egy másik férfi betörték az ajtót. Verekedni kezdtek, olyan 24 szinten, tényleg minden ütést, sebet, vérfröccsenést mutatva. Látjuk, ahogy a férfi, a ráugró Jake-et egy tartálynak dobja, majd ahogy Jack Bauer szerűen szó szerint lelövi a tetőről Martin a férfit, aki persze mire lenéz, már nem nincs az autó tetején.

Értékelés: Ez a Touch nem hasonlított arra a Touch-ra, amit az első évadban láttam. Izgalmasabb, feszültebb és tényleg, jobb története, hangulata van. Lehet, hogy a 24-szerű epizód miatt, de érdekel a sorozat, mennyire volt csak egyszeri alkalom ez az akciódús epizód. Kiefer Sutherland karaktere pedig nem az az egyszerű átlagember, hanem úgy viselkedik, mintha elege lenne az egészből, abból, hogy bármikor elrabolhatják a fiát, Jake-t. A következő részt is meg kellene nézni, úgy jobban el tudnám dönteni, érdemes-e nézni ezt a sorozatot.

7/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása