Újabb két tévécsatorna műsorát élvezhetjük szebb képminőségben

2017. szeptember 27. - Jasinka Ádám

A folyamatosan fejlődő technikának köszönhetően mára egyre több kényelmi, nagyobb élvezeti értéket nyújtó funkciókkal bővülnek folyamatosan a tévéadók. A feliratok, a választható nyelvek, a visszatekerhető és felvehető adás, valamint a legjobb kép- és hangminőséget jelentő sugárzás közül az utóbbi az, ahol viszont még mindig nagy hiányossága van a hazai tévés piacnak.

hdadas_viasat3.jpg

A több mint 100 magyar nyelvű tévécsatorna közül alig több mint negyvennek a műsora nézhető a legjobb képminőséggel. A jó hír viszont az, hogy ezen a héten két újabb tévécsatorna is bevezeti a HD adását.

Szeptember 26-án, hosszas előkészület után debütált a VIASAT3 HD, amelyet elsőként a UPC előfizetői élvezhetnek - egyelőre teszt jelleggel. A hivatalos indulás október 1-jén lesz, és fontos leszögezni, hogy nem a legtöbb szolgáltatónál elérhető VIASAT3 vált élesebb, szebb képre, hanem egy új, HD adású, de a VIASAT3-mal megegyező kínálatú adóval bővül a piac. Az AXN HD mellett ez a Sony második ilyen hazai csatornája.

Október 1-jén azonban nem csak a VIASAT3, hanem egy kisebb kábeladó, a BonumTV is elindítja HD adását. A vallási tematikájú tévécsatorna a falvakat ellátó kisebb kábelszolgáltatók kérésére párhuzamosan sugározza majd az SD és a HD adását, így a szolgáltatóknak lehetőségük lesz választani, hogy melyik jelet továbbítják az előfizetőik felé. A BonumTV SD adása előreláthatólag 2019. végén megszűnik, utána pedig csak a legjobb képminőségben lesz fogható ez a hét éve létező tévéadó.

Fotó: Viasat (Marvel's Inhumans című sorozat)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása