Itt vannak a Kegyetlen tánc című sorozat magyar hangjai

2016. január 09. - Jasinka Ádám

 Manapság nem olyan gyakori, de persze elő szokott fordulni, hogy a sorozatok főcímei alatt elsorolják az aktuális magyar hangokat és ez szerintem azon felül, hogy tisztességes dolog a színészekkel (és a háttérben tevékenykedő munkatársakkal szemben) nagy segítség az ilyen cikkek megírásához is. Az HBO az a tévécsatorna, ahol nagyon ritkán fordul elő, hogy nem mondják fel szinte a teljes stábot a színészektől kezdve a rendezőn át a vágóig, az pedig még ritkábban fordul elő, hogy én már a színészek nevét hallgatva libabőrös leszek.

kegyetlentancszinkron.jpg

 A Kegyetlen tánc című ballett-táncosokról szóló szériának egyrészt irdatlanul jó a főcíme, másrészt rendkívül ütős az a gárda, amit a szinkronrendező összeválogatott ehhez a drámához. A legnagyobb meglepetés egyértelműen Kulka János volt, akit nagyon nagyon jó volt hallani idén Az alelnökben Hugh Laurie-ként és remélem mostanában egyre több helyen hallhatjuk majd újra, mert ilyen kaliberű és az utóbbi időben sorozatban ilyen keveset hallott színészekre szerintem szüksége van a szinkronnak, az olyan finomságok és ínyenc hangválasztások mellett, mint amik a Kegyetlen tánc magyar változatát jellemzik.

 A tavalyi év szerintem legjobb sorozatszinkronját is rendező Dezsőffy Rajz Katalin elképesztő, hogy milyen remek érzékkel válogatja össze a szereposztásokat, képes mindig új embereket beemelni és visszahozni kis túlzással a szinkron tekintetében elfeledett, háttérbe tolt színészeket is és eddig szerintem nem nagyon nyúlt mellé egy párosítással sem.

Kegyetlen tánc (Flesh & Bone)

Sarah Hay - Eke Angéla
Ben Daniels - Kulka János
Emily Tyra - Andruskó Marcella
Irina Dvorovenko - Nemes Takách Kata
Damon Herriman - Takátsy Péter
Josh Helman - Előd Álmos
Raychel Diane Weiner - Szilágyi Csenge
Sascha Radetsky - Ódor Kristóf
Karell Williams - Penke Bence
További magyar hangok: Ősi Ildikó, Bodrogi Attila, Bolla Róbert, Varga Tamás, Kokas Piroska, Bókai Mária, Ágoston Péter, Tallós Rita

Magyar szöveg: Vass Augusztina
Hangmérnök: Bederna László
Vágó: Kránitz Bence
Gyártásvezető: Németh Piroska
Produkciós vezető: Szép Erzsébet
Szinkronrendező: Dezsőffy Rajz Katalin
Stúdió: SDI Media Hungary

A kép forrása: HBO

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása