13/14: Mom – 1x01

2013. szeptember 29. - Jasinka Ádám

 Úgy gondoltam, hogy lehet írni erről a sorozatról a készítő nevét kihagyva, de nem tudok szó nélkül elmenni ama tény mellett, hogy Chuck Lorre a CBS egyik szuperfegyvere. Nem mondom, hogy ha nagy nézettségű műsor kell, akkor a csatorna fejesei lobogó hajjal rohannak az irodájába, de tény, hogy a The Big Bang Theory brutális nézőtáborral bír, s a Two and a Half Men se szégyenkezhet. Talán ezért is kértek be tőle egy újabb szitkomot.

vlcsnap-2013-09-27-21h18m49s76.png

 A legtöbb készítőnek vannak többször használt stílusjegyei, módszerei, visszatérő poénfüzérei (már ha szitkomról beszélünk) és olyan egyedi elképzelése, ami ha megvalósul olyan hangulatot eredményez amiről kapásból ő jut eszünkbe. Ennek pedig ékes példája Chuck Lorre, aki ha akarná se tudná elrejteni, hogy az ő keze benne van bizony a Mom-ban. De minek is kellene véka alá rejteni?

vlcsnap-2013-09-27-21h13m14s192.png

 Mindenesetre, ha valaki szereti a Two and a Half Men-t (függetlenül a főszereplő kilététől), a The Big Bang Theory-t vagy a Mike & Molly-t, akkor érdemes bepróbálnia a Scary Movie-k ikonikus karakterét megformáló színésznővel készült új Chuck Lorre-sorozatot, mivel a készítő az eddigi tapasztalatait összegyúrta, megfűszerezte csípős élcelődésekkel és forrón tálalta a kíváncsi embereknek. Sajnos azonban a tányérba borult a klisészóró, apró, de csillogó kristályokat hullajtva a porcelántányérra.

 A Mom egész kellemes meglepetés volt. Míg a The Big Bang Theory-nél nem, a többi sorozatánál érződik valamiféle műanyag hatás, sterilitás, ami miatt nekem teljesen idegenek az ő műsorai. A Mom-ban is megjelennek a tipikus Lorre-os jegyek és az egész stílusa hajaz a Two and a Half Men első etapjaira, de szerintem pont ezért tetszett. A két főszereplőnél erős lett a casting, s habár a karakterük nincs kidolgozva, ők azért hozzák a kötelezőt, bár jobb poénokat vártam.

vlcsnap-2013-09-27-21h23m03s2.png

 A klisék, sablonos, már látott megoldások néhol tönkre vágják az élményt, ami ha úgy vesszük meglepően szórakoztató. Vannak jó poénok, vicces beszólások, de annyira tipikus lépéseket húznak meg, annyira érződik, hogy ezt vagy azt a szereplőt már láttuk egy másik szériában, hogy az egyediséget jelző kapaszkodót bizony nehezen találtam meg. Az első rész nem rossz, sőt humoros, de valami többlet, valami unikum hiányzik ennek a sorozatnak a történetéből. Mert az egyrészt oké, hogy jó a színészválasztás, de a meg-megbicsakló írói teljesítmény mellett ez kevés a sikerhez.

Értékelés: Az összképet, ha nézem akkor mégis azt mondom, hogy tetszett. Lehet csak azért, mert hozta azt, amit a Charlie Sheen-es évadaiban a sorozat és kicsit nosztalgiáztam, de minden kliséje, kidolgozatlansága ellenére van benne lehetőség. Nem tudom, mennyire sikerül alakítani a karaktereken, de ha stabilan tudja ezt a humort, akkor Csak Lorre lesz a CBS-en.

6/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása