Motive – 1x02

2013. március 12. - Jasinka Ádám

 A nyomozós sorozatok között elkerülhetetlen az, hogy egyik másolja egy másik stílusát, esetleg a történetvezetést, ezért is tudnak újdonságként hatni az olyan sorozatok, amik nem epizodikusak, és ezért is lett divat többek között a skandináv nyomozás sorozat, mint műfaj. A Motive viszont egy teljesen vállalható, jól kidolgozott, és ötletes, epizodikus krimi sorozat.

vlcsnap-2013-03-12-15h45m36s70.png

 Vannak hibái, de a vágások, a helyszínek és a karakterek olyan jók, hogy az apróbb kidolgozatlanságokért a néző elnéző tud lenni. A második résznek úgy álltam neki, hogy belenézek, és ha nem tetszik, kikapcsolom. A hangulatom nem volt éppen nyomozós sorozatra hangolva, de megint megnyertek az első jelenetekkel. Az első részben is úgy kezdődött az epizód, hogy megismertük az elkövetőt és az áldozatot, majd a jelenetváltás után a helyszínelésen folytatódik a történet, és csak annyit tudunk, hogy ki követte el.

vlcsnap-2013-03-12-15h46m12s156.png

 Szeretem, mikor nem csak, kíváncsivá teszik a nézőt az írók, hanem gondolkodásra bírják, azzal hogy nem mondanak el mindent, esetleg kérdéseket írnak a történetbe. A Motive-ban pedig ez a jó. A rész közepéig a rendőrség rossz embert követett, vagyis, ha nem láttuk volna a feliratot az elkövető mellett, hogy bizony ő a „rossz fiú”, akkor minket is lehetne terelgetni, sőt, lehet is. A második rész első felében az igazi gyilkost csak párszor látjuk, és a történet középpontjában az a férfi áll, akire ráterelték a gyanút. A történet felépítése, és a vágások jók annyira, hogy néző elhiggye, hogy ő „is” tehette.

vlcsnap-2013-03-12-15h49m27s250.png

 Az epizód közepénél viszont az igazi elkövető kikel magából, mikor a gyanúsítottat elengedik, s nem csak a nézőknek, de a főszereplőnek is ekkor lesz gyanús a férfi. A történet alakulása kicsit zavaros volt, és amennyire jól vezették az írók a történetet, annyira sután oldották meg, hogy a főszereplőnő leleplezze az elkövetőt.

 A második rész elején adott kis cliffhanger, amikor az áldozat a férfi laptopján nézelődött hallottunk érdekes dolgokat, és nem lehetett tudni, hogy a videón, amit a nézőknek nem mutattak, a férfi kivel van? Az epizódban ezt fel is oldották az ügy megoldásakor, viszont nem érdekes és csavaros annyira, mint ahogy gondoltam.

 Szóval a kis hibák a sorozatban az ügyek megoldása. Az első rész története is tetszett, csak az ügy megoldása nem izgalmas. Persze a nézők tudják, ki az elkövető, maga a leleplezés, lehet ezért sem érdekes annyira. A vágások, és a jelenetek közötti váltások jók, ötletesek.

Értékelés: A krimi sorozatok között valami újdonságot hozni nem könnyű és a Motive sem az a kimagaslóan jó sorozat. A stílusa, és a karakterei viszont jók, van humora, izgalmas története és hangulata. A színészek is jók, a főszereplőnő és az egyik munkatársa élcelődései tetszenek, Lauren Holly viszont nem sokszor szerepel.

7/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása