Amerikai fater - az első két rész

2013. január 29. - Jasinka Ádám

 Az animációs sorozatok közül a legnépszerűbbeket az Amerikai Egyesült Államokban Seth MacFarlane készíti, egyedül vagy más rajzfilmes szakemberekkel együtt. A népszerűség nem jelent egyenesen minőséget is, ahogy a CBS-szen futó The Big Bang Theory is úgy ér el 20M-ós nézettséget, hogy azok a poénok, amiért én szeretem a sorozatot a harmadik évad óta alig szerepelnek a sorozatban. Ez van Seth MacFarlane munkáinál is, a Family Guy kezdetben elborult és kretén sorozat volt és erős, jó humora volt, azonban a sokadik évadra ezek unalmasak és erőltetettek lettek. A FOX pedig három animációs sorozatot kért tőle eddig, amik szerintem nem olyan viccesek. A Family Guy után az American Dad és a The Cleveland Show következett, amik humorilag sorrendbe is állíthatóak, ugyanis szerintem a legkevésbé vicces a The Cleveland Show. Az American Dad viszont, nem láttam még teljes részeket belőle, de olyan poénok vannak benne, mint a Family Guy első évadában.

americandad3.png

 A sorozatban egy családdal ismerkedünk meg. A férj, Stan Smith a CIA fegyverszakértője, aki védi a családját és az országot a terroristák ellen, felesége Francie, aki kicsapongó énjét férje kedvéért elnyomja. Két gyermekük van, Hayley, a tizennyolc éves, ultraliberális, feminista jogokat tanuló lányuk, és a tizenöt éves, "vesztes alka" Steve. A család házában két érdekes lakó is él még, az egyik Roger, a földönkívüli, akit Stan szöktetett meg az 51-es körzetből, és Klaus, az aranyhal. Klaus régen NDK-s olimpikon volt, de az amerikaiak kicserélték az agyát egy aranyhaléval, hogy ne nyerjen az Olimpián.

americandad2.png

 A család érdekes, a férj patrióta, túlságosan is hazaszerető, felesége, a férjéhez igazodó asszony. A gyerekek nem annyira érdekesek az első két részben úgy, hogy az első rész a fiúról és arról szól, hogy nincs barátnője, és Stan fiának hatalamat adva az iskolában szeretne neki barátnőt szerezni.

americandad.png

 A második részben Francie ingatlanügynöknek áll és többet keres a munkájával, mint Stan a sajátjával. A férfi becsületét megvédendő a lánya hajléktalan segítő központját hajléktalan box központtá alakítja és a mérkőzésekre fogadásként tett pénzekből több pénzt szerez, mint a felesége, és helyreáll a becsülete.

 A Family Guy jó első évados poénjai után a The Cleveland Show unalmasnak és laposnak tűnik, az első részek,az American Dad-ből, mivel a két sorozat között készült kicsit Family Guy-osabb, de már látszik, hogy nem lesz olyan jó. Persze nem kell hasonlítania egyik sorozathoz sem, de két részt látva az American Dad-ből egy Family Guy-ra hasonlító, még döcögő sorozatot látok. Seth MacFarlane első FOX-os sorozata szerintem már csak divatból népszerű, ahogy a How I Met Your Mother is unalmas lett nekem és divatos, a Family Guy is csak azért népszerű, mert Family Guy.

 Az American Dad lehet jó, sőt, ha tartja a kretén poénokat, indokolatlan ökörségeket, akkor jobb, mint a Family Guy. A szereplők az első két rész alapján nem érdekesek, vagyis Klaus a német, kicsit perverz aranyhal, és Stan viccesek, és Roger is poénos.

Értékelés: Az első két rész nem volt túl érdekes történetileg, jó poénok és a Family Guy-os indokolatlan baromságok voltak benne, és viccesek voltak. A sorozat nem olyan népszerű, mint a Family Guy, de hasonlóan tükröt állít az Amerikai Egyesült Államokban élők társadalmának, a túlzott patriótaság, a család különféle politikai nézetei és szerepük mutatja, milyen az amerikai társadalom.

5/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása