Két újdonságot is hozott az m1

2012. augusztus 27. - Jasinka Ádám

 A múlt héten beköszöntött a televíziós ősz, ezért most nem korcsoportra bontva írom le a nézettségeket, hanem csatornákra osztva. Egy újdonság lesz a nézettségeknél, ugyanis az RTL csoport Sajtóklubjának jóvoltából részletesebb nézettségi listával rendelkezem. Ezért három részre bontom a nézettségi bejegyzéseket, az RTL Klub, a TV2 és az m1 felé.

 Kezdjük az m1-gyel. A közszolgálati csatorna az Olimpia előtt kinézetben megújult és tartalomban frissült. Ennek következtében új filmekkel és sorozatokkal kedveskedik a nézőknek, jól bevált műsorai, mint a Magyarország, szeretlek vagy a Maradj talpon csak szeptember végén térnek vissza. Egyelőre azonban nem mondható gyengének, vagy nézhetetlennek az m1 őszi műsorkínálata. Két az Egyesült Államokban sikernek számító újonc közvetítési jogát vette meg a legújabb brit siker, a Sherlock mellett. Az Egyszer volt, hol nem volt két hete, a Bosszú pedig az előző héten mutatkozott be itthon a saját gyártású műsorok a Fábry és a DTK Show mellett.

 Először nézzük a teljes lakosság adatait. Hétfőn a Tüzijáték révén az m1 produkálta a nap és a hét legnézettebb műsorát, ám sem előtte sem utána nem tudta felvenni a versenyt az RTL Klub-bal. Kedden a Csak semmi pánik című film tudott több, mint fél millió nézőt vonzani, amivel a nap legnézettebb m1-es adása lett. Szerdán az m1 bevetette harmadik sorozatújdonságát idén ősszel, a Bosszút. A Bosszú premiere a Barátok Közttel és a Jóban Rosszbannal kell, hogy megküzdjön és szépen sikerül is neki, hiszen nem sokkal maradt el az Egyszer volt, hol nem volt nyitószámaihoz képest, és a Fábry számaitól is nagyjából négyezer nézővel maradt el. Csütörtökön a második évadával tért vissza a DTK Show, új elemekkel és hosszabb adásidővel és szebb számokkal kezdett, mint a Fábry, akivel heti váltásban vannak. A pénteki Poén Péntek, amiben egy Szálka részt ismételtek négyszázezer embert érdekelt. Szombaton a Retró Kabaré hétszázezer fölött hozott, és a fél kilenc utáni fél órát meg is nyerte, nézettebb volt, mint a két nagy kereskedelmi. Az utána következő Sherlock második évadának második része sajnos kevesebb, mint háromszázezer nézőt vonzott, az erős felvezetés ellenére. A vasárnap adott Egyszer volt, hol nem volt elmaradt a premierének számaitól, ami szerintem betudható annak is, hogy kicsit csúsztak a kezdéssel, és az RTL Klub-on a Neveletlen hercegnő sokakat érdekelt.

 A célközönségben szintén két félórát nyert meg az m1, a Tüzijátékkal és a szombati Telesport egy félórájával. A Bosszú százezer felett hozott a DTK Show-val és a Retró Kabaréval együtt. A Sherlock viszont így is negyvenezer nézőt vesztett a felvezetéséhez képest. Az Egyszer volt, hol nem volt viszont a kevés néző ellenére is, kicsivel, de a legnézettebb műsor lett a célközönségnél.

 A Munkaügyek - IrReality Show mindkét csoportban késő este szépen hoz, de látszik a számokon, hogy amikor máshol van valami olyan műsor, ami leköti az embereket, akkor nem kapcsolnak oda az m1-re a Munkaügyek miatt, de mindenképpen jó ez a műsorsáv.

forrás: rtlklub.sajtoklub.tv

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása