Érdektelen Eurovízió, lagymatag rendezés

2012. május 25. - Jasinka Ádám

 Nem állítom, hogy Azerbajdzsán érdemtelenül nyert (a szám nekem nem tetszett, meg amúgy is elfogult voltam a magyar dal iránt), de ami a mostani megrendezést illeti van egy-két kivetnivaló. Nem technikai a gond (az magasan színvonalas) és minden létesítmény jó, inkább hangulati a gondom. Tavaly Németország magasra tette a lécet azzal, hogy durván jó Eurovíziót csinált. Hangulat, közönség, minden egybejátszott. Idén a helyszíni nézők csendben, néha-néha zászlót kengetve kísérik figyelemmel a produkciókat, igaz egy igazán jó dalt se hallottam, s gyanítom igazán jó nincs is, csak pár erős közepes.

 Mind a két elődöntő fogyelemmel kísértem, de mind a két alkalommal elaludtam, annyira nem izgatott sem a végeredmény, és a műsor sem tudta a figyelmem fenntartani. Tudom, ott lett volna a távirányító, de inkább szundítottam egyet.

 Visszatérve a dalokra, számomra a tavalyi év nagyon jó volt, sőt az az előtti is, sok kedvencet szereztem. Idén azonban jószerével is csak közepes, hamar megunható, egyszerű dalok versenyeznek. Kiemelendő Svédország, Lettország, Finnország, Franciaország, Nagy-Britannia és talán Németország. Ezek a dalok elmennek. A többiek csupa tipikus eurovíziós dal, a magyar dalt azért nem veszem bele, mert nem tetszik, nehéz lenne megfogalmazni, miért nem, de nem.

 Esélyesnek talán Franciországot vagy Svédországot mondanám. De szóba jöhet még Románia is, aki kifelejtettem felülről, valamint Ciprus is jó dallal jött, de ezek se igazi nyertes dalok. Mindenképpen meglepetés lesz számomra a nyertes. A magyaroknak viszont nehéz dolguk lesz, mivel másodikként lépnek fel, ami a 26 fős döntőben nem a legelőnyösebb pozíció. Nagy-Britanniai is, aki egy kellemes balladával jött, pórul járt, elsőként fellépni, na innen nehét nyerni.

 A magyar nézettséget illetően kicsivel több, mint fele annyian nézték az első elődöntőt (itt szerepelt a magyar dal) az m1-en, mint a tavalyi Wolf Katisat. Ez mindenképpen visszaesés, ám m1-es házon belül nem rossz eredmény.

 A döntő még azért is érdekes lesz, mert sokáig fog tartani, valamint a Csillag Születik ellen fog menni. Tavaly ugye Wolf Kati miatt az RTL Klub kivonult az Eurovízió mellől, sőt össze is kapcsolódtak az m1-gyel, buzdítva az RTL Klub-os nézőket, hogy kapcsoljanak az Eurovízióra, az X-faktoros Wolf Kati miatt. Ez idén nem lesz. Érdekes lesz.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása