Nosztalgia - 1. rész

2012. május 11. - Jasinka Ádám

 A SztárVár a Viasat3 egyik saját gyártású szitkomja volt úgy 2005 környékén. Személy szerint nagyon szerettem ezt a puppet show, amelynek az volt a lényege, hogy színészek celebekről mintázott bábfejeket húztak magukra és vettek részt röhejes, vicces szituációkban. A megformált embereknek (Soma, dr. Csernus Imre, Sebeők János, Kiszel Tünde...) Balázsovits Edit, Bach Szilvia, Éles István, Beliczai Balázs és Somogyi András kölcsönözte a szinkronhangot.

 Ma saját gyártású szitkom elvétve fedezhető fel egy-két csatornán (pl.: Munkaügyek), de úgy főműsoridőben, és az M1, RTL Klub, TV2, Viasat3 nem nagyon töri magát saját szitkomokért. Jó az M1-en van Lar't Pour Lar't, Bagi-Nacsa, Mindenből egy van, szóval Poén Péntek, de igazán szitkom sorozatnak csak a Munkaügyek számít. És lássuk be, még külföldi szitkom sincs nagyon itthon (leszámítva a már unalomig ismételt Két pasi meg egy kicsit, és a nem annyira jó Mike & Molly és Vérmes négyes párost). A Comedy Central jó lenne, ha visszatérne a régen adott szitkomokhoz, mint Én kis családom például. A Jim szerint a világ-ot se most ismétlik először és a többi szitkom nem valami ütős. A rajzfilmek (Simpson család, Family Guy) ellenben jó választás.

 Visszatérve a SztárVárhoz, az egyik alkotó az a Litkai Gergely, aki a Comedy Central egyik programigazgatója volt. És Litkai Gergely az egyik társszerzője a Munkaügyeknek. Szóval jó kezekben volt ez a sorozat melyben sztárvendégeskedett Fekete László, Árpa Attila...

 Kár érte, s mivel 7 éve volt ez a széria, pár nosztalgiavideót tettem bele a bejegyzésbe. Amúgy YouTube-on fenn van elég sok rész belőle, hajrá.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása