Vége

2018. szeptember 12. - Jasinka Ádám

Két hónap híján napra pontosan hét év után véget ér a MűsorVízió blog, ami bizonyos szempontból jelentősen meghatározta ez életemet. Használhattam volna azt a sokat forgatott formulát, hogy "leteszem a lantot", de nem lenne igaz. Helyette egy másikat veszek elő: áttolom a biciklit és ezentúl tévés témában a SorozatWikin írok tovább, ahol lassan már négy éve jelennek meg cikkeim.

vege2.jpg

Hogy mi áll a döntés hátterében? Az idő, jobban mondva annak hiánya. Amikor az embert folyamatosan újabb és újabb impulzusok érik, egyre több szeletébe harap bele a világnak, és fedez fel új ízeket, óhatatlanul is elfordul a régi kedvencektől. Bár jóval több volt a MűsorVízió blog formájában számomra, mint egy szelet sütemény, mégis, az utóbbi időben, és ezt nem hetekben, hanem lassan hónapokban is mérhetjük, mindig ez került a teendőlista végére és elveszett a "majd, ráér az holnap is" ködében. Egyedül pedig egy önálló oldalt hírekkel, érdekes-értékes tartalommal feltölteni nehéz, más munkák mellett pedig számomra volt megterhelő.

Fájó szívvel, de emiatt mégis, felszabadulva hagyom tehát abba, de nem az írást. A hazai televíziózásról ugyanis továbbra is, sőt még nagyobb lendülettel írok, csak ezentúl kizárólag egy platformon, a SorozatWikin találkozhattok a tévés cikkeimmel. Emellett pedig színházi témában a Deszkavízión olvashattok tőlem, hírekről, kritikákat előadásokról, és interjúkat színészekkel, hiszen az említett új "íz" idén ősszel még erősebben csábít, mint korábban bármikor. Amit pedig még fontos kiemelnem, hogy bár mint blog, a MűsorVízió megszűnik, a Facebook oldal továbbra is üzemel, egy sokkal kötetlenebb, közvetlenebb hangon, kibeszélve a látott és szinkron esetében hallott élményeket.

Remélem továbbra is velem tartotok majd, és köszönöm, hogy olvastatok, és köszönöm mindazt a sok lehetőséget és főként barátot, akiket emiatt az oldal miatt megismerhettem. Ha pedig már ízek... a Kebabvízió virtuális étterme ezentúl is éjjel-nappal várja a török sorozatokra éhes vendégeket.

Szinkronhangok: Szemfényvesztők (Deception)

Július 17-én, kedden 21.30-kor dupla résszel debütál az RTL Klub műsorán "az új Mentalista", az Egyesült Államokban idén indult, és egy évadot követően be is fejezett széria, a Szemfényvesztők. A történet főhőse Cameron Black, egy illuzionista, aki mindenét elveszíti, miután leleplezik a nagy titkát. Fényűző élete és karrierje romokban, ráadásul az ikertestvére is börtönbe kerül gondatlan emberölés vádjával. Cameron onnantól annak szenteli az életét, hogy kiderítse, ki juttatta a testvérét ártatlanul börtönbe, ezért felajánlja segítségét az FBI-nak.

szemfenyvesztok_szinkron.jpg

Tovább a cikk folytatásához.

Megszűnik az egyik hazai, romantikus sorozatokat vetítő tévécsatorna

Kicsivel több, mint két évvel ezelőtt, 2016 májusában kezdte meg hazai sugárzását a német nyelvű területeken és Lengyelországban is sikeres tévécsatorna, a Romance TV. A zömében német szériákat vetítő tévéadó műsorán megtalálhattuk a Kisvárosi doktort, a Mennyei köteléket, az Álomhajót és Rosamunde Pilcher-filmjeit is.

romance_tv_logo_megszunes.jpg

A romantikus tartalomra vágyó közönséget azonban nem igazán sikerült meghódítania a csatornának, ugyanis csak hat kisebb és közepes szolgáltató kínálatában lett elérhető. A tévéadót működtető vállalat pedig úgy döntött, idén nyáron megszünteti a sugárzását - írja a DTV News. A Romance TV műsorát július 31-ig élvezhetik a nézők.

Szinkronhangok: Doktor Murphy (The Good Doctor)

Nagyon hosszú ideje nem volt már kórházas sorozat esténként látható az RTL Klubon. A Vészhelyzet végével, és A Grace klinika éjjelre szorulásával (majd egy kábeladóra költözésével) ez a műfaj mondhatni eltűnt a tévécsatorna főműsoridejéből. Az előző amerikai tévés szezon legnagyobb újonc sikerével, a Doktor Murphyvel azonban visszatér az orvosos téma az RTL képernyőjére. A sorozat premierje július 19-én, csütörtökön 21:30-kor lesz, és dupla részekkel lesz majd látható az első, tizennyolc epizódos évad. A Bates Motel - Psycho a kezdetektől főszereplőjeként ismertté váló Freddie Highmore magyar hangjai ezúttal Czető Ádám lesz.

doktor_murphy_szinkron.jpg

Azt pedig mindig öröm látni, amikor egy speciális témájú sorozat magyar szövegén szakértő is dolgozik, ritka, de gondoljunk csak az utóbbi időből a Mr. Robotra (informatika) vagy a Reformációra (vallás), mindnél ott volt egy-egy szakértő.

Tovább a cikk folytatásához.

Két országos tévépremier sorozat is indul heteken belül az RTL Klubon

Június 11-én váltott nyári műsorrendre az RTL Klub. A Fal végével korábbi időpontba került a Barátok közt és az Éjjel-Nappal Budapest is, a Fókusz visszaköltözött a Híradó mögé, emiatt pedig nem csak az esti, hanem a délutáni kínálat is átalakult. Július közepén, a labdarúgó-világbajnokságot követően ismét változat az RTL Klub.

rtlklub_nyari_musorrend_2018_julius_2.jpgA Szemfényvesztők főszereplője (fotó: RTL Klub)

A július 16-án érvénybe lépő új műsorrend azonban nem érinti a napi produkciókat. Ez azt jelenti, hogy sem a délutáni, sem a kora esti sorozatok és hírműsorok kezdési időpontjában nem lesz változás. Az esti és késő esti heti kínálat azonban átalakul, és az RTL Klub bemutat két országos tévépremier sorozatot, valamint csatornapremierként egy újabb krimit is elindítanak.

Tovább a cikk folytatásához.

Lefelezik a Jóban Rosszban premier epizódjainak számát

A TV2 Csoport saját gyártású napi sorozata, a Jóban Rosszban 2017 novembere óta minden nap két alkalommal is dupla részekkel látható a SuperTV2-n. A kora délutáni vetítés a tényleges premier, míg az esti sugárzás során megismétlik a napközben leadott új epizódokat. A szappanopera rajongói több mint fél éve naponta kettő, így összesen heti tíz darab friss részt láthatnak kedvenc sorozatukból, ám ez hamarosan megváltozik.

joban_rosszban_nyari_vetites.jpg

A SuperTV2-n ugyanis a jövő héttől nyári műsorrend lesz érvényben, aminek értelmében feleannyi új részt tűznek képernyőre a Jóban Rosszbanból. Július 9-én, hétfőn 12.00-kor még két új epizód kerül bemutatásra, melyet 19.50-től megismételnek, július 10-től viszont már csak naponta egy premier rész lesz adásban, mely az előző napi ismétlését követően 12.45-kor kezdődik majd. Mivel esténként eddig sem volt látható új rész, így július 10-től a napi négy darab Jóban Rosszban-epizódból három ismétlés lesz a SuperTV2-n - tudta meg a SorozatWiki.

Szinkronhangok: Szerelemre várva (Hayatimin Aski)

Július 20-án, pénteken 18 órakor, a Sony Maxon láthatja a közönség hazánkban először a Szerelemre várva című könnyed török sorozatot. A történet központi alakja Gökce (Hande Dogandemir), egy fiatal, harmincas éveiben járó, egyedülálló nő, aki reklámszakemberként dolgozik Isztambulban, és akinek lassan már minden barátja és családtagja megtalálta az igazit, a nagy szerelmet. Gökce is szerelmes, csak éppen főnökébe, aki viszont rá sem hederít.

szerelemre_varva_szinkron2.jpg

A magyar változat egyik érdekessége, hogy A bosszú után Zafer Algöz hangja ismét Katona Zoltán lesz.

Tovább a cikk folytatásához.

Szinkronhangok: Szeretünk, doki! (Doctor Doctor)

Június 12-én, kedd este indult a FilmBoxon a Szeretünk, doki! című ausztrál orvosos drámasorozat. A történet főhőse Hugh Knight szívsebész, aki tehetséges, sármos és egyszerűen nem tud hibázni. Hedonistaként éli életét, és azt hiszi, csak azért, mert a legjobb a szakmájában, rá nem vonatkoznak a szabályok. Filozófiája, dolgozz keményen, szórakozz még durvábban. Egyszer azonban eljön az a pont, amikor mindez visszaüt.

szeretunk_doki_szinkron.jpg

Tovább a cikk folytatásához.

Újabb sorozatévadok lesznek visszanézhetőek legálisan magyar szinkronnal

Két újabb sorozattal, és további évadokkal bővül július 1-től a tavasszal idehaza megszűnt tévécsatorna, a FOX digitális tartalomszolgáltatása, a Telekom rendszerén elérhető FOX+, melyen lassan több száz órányi produkció közül válogathatnak a nézők. Újdonságként érkezik a Bob burgerfalodája első három évada, valamint az egy évadot megélt APB - A milliárdos körzet. Újabb epizódok kerülnek fel július 1-től az X-aktákból, az Amerikai Horror Sztoriból, a Foglalkozásuk: Amerikaiból, az Amerikai faterból, a Scream Queens - Gyilkos történetből és a Futuramából.

harmasosztas_foxplus6.jpg

Tovább a cikk folytatásához.

Új logót kap és arculatot vált az egyik hazai sorozatcsatorna

Július elejétől a korábbinál sokkal nőiesebb színvilágú arculattal, és egy vadonatúj emblémával várja nézőit az RTL Magyarország egyik sorozatcsatornája, a Sorozat+. A 2008 áprilisában, több mint tíz éve indult tévéadónak pedig nem csak az arculata, de kissé a kínálata is megváltozik.

harmasosztas_sorozat_plusz.jpg

Tovább a cikk folytatásához.

Szinkronhangok: LA to Vegas - A jackpotjárat (LA to Vegas)

Június 29-én, 21.30-kor debütál a Humor+ műsorán az LA to Vegas - A jackpotjárat című, idei amerikai vígjátéksorozat. A történetben néhány kallódó embert ismerhetünk meg, akik igyekeznek megtalálni helyüket a világban. A szereplők péntek este Los Angelesből Las Vegasba repülnek, ahonnan vasárnap terveznek visszatérni. Mindegyikük célja az, hogy gyorsan és könnyen meggazdagodjanak. A sorozatból mindösszesen csak egy 15 részes évad készült.

latovegas_a_jackpotjarat_szinkron.jpg

Tovább a cikk folytatásához.

Újra látható lesz a magyar gyártású zenés vígjátéksorozat (videó)

Idén január végén indította el a Sláger TV új, saját gyártású celebes realityjét, a Drága családom, az Emilio Famíliát, melyben a sokak által kedvelt énekes és családjának életét követhetik figyelemmel a tévénézők. A műsor azonban nyári szünetre vonul a héten, a helyére pedig visszatér a csatorna korábbi, saját gyártású sorozata.

mulato_slager_tv_szitkom4.jpg

Tovább a cikk folytatásához.

Szinkronhangok: Ne aggódj, a maffia csak nyáron öl (La mafia uccide solo d'estate)

Június 2-án mutatta be itthon a FilmBox Prémium az azonos című filmből készült, Ne aggódj, a maffia csak nyáron öl című olasz sorozatot. A történet az 1970-es évek végén, Palermóban játszódik, abban az időben, amikor a maffiának "hivatalosan" nyoma sincs. A főszerepben egy fiatal fiút láthatunk, az ő nem mindennapi családját, és küzdelmét a gengszterekkel szemben.

ne_aggodj_a_maffia_csak_nyaron_ol_szinkron.jpg

Tovább a cikk folytatásához.

A szultána sztárjának új török sorozata debütál hazánkban

Április 23-án indult a Sony Max műsorán a Szívhelyzet (Acil Ask Araniyor) című könnyed hangvételű török sorozat. A tévéadón jelenleg is minden hétköznap délután láthatóak az epizódok, azonban hamarosan befejeződik Nisan és Sinan története. A Szívhelyzet ugyanis két rövidke évadból, összesen 64 magyar epizódból áll csupán. A jó hír viszont, hogy a Sony Max a helyére egy vadonatúj török produkciót hoz el.

szerelemre_varva_premier_2.jpgFotó: Sony

Tovább a cikk folytatásához.