A Harry Potter írójának krimisorozatát hozza el az egyik magyar tévécsatorna

2018. május 01. - Jasinka Ádám

A Harry Potter-regényekkel világhírűvé és sokak példaképévé váló írónő, J.K. Rowling 2012-ben publikálta első, felnőtteknek szóló történetét, az Átmeneti üresedést, melyből nem sokkal megjelenése után sorozat is készült, amit az HBO hozott el hazánkba. A varázslókról szóló kötetek után 2013-ban egy újabb regénysorozatba fogott az írónő, egy krimibe, melyet viszont nem a saját nevén jelentetett meg.

cbstrike_premier.jpg

Robert Galbraith álnéven 2013 és 2015 között három regénye is megjelent. A történetek főszereplője Cormoran Strike, háborús veteránból lett magándetektív. Strike (Tom Burke) legalább olyan problémás fickó, mint az ügyek, melyeket meg kell oldania. Hol a szupermodell állítólagos öngyilkosságát kutatja, hol egy író halálának ügyében nyomoz. Az ügyek felderítésébe pedig a titkárnője, Robin (Holliday Grainger) is belefolyik.

A Strike-ról szóló kötetekből a BBC készített tévésorozatot A muskétásokból és a Háború és békéből is ismert Tom Burke-kel a címszerepben. A produkció első, hét részes évada tavaly ősszel debütált a szigetországban, az Egyesült Államokban és hazánkban pedig idén nyáron kerül képernyőre. A "C.B. Strike" címet kapó széria hazai szinkronos premierje június 2-án, szombaton 20 óra 50 perckor lesz a Cinemax műsorán.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.05.02. 12:20:05

Ha ezek is olyan következetesek, mint a HP regények, akkor jobb lesz nagy ívben kimerülni őket.

2018.05.02. 12:21:14

@hullajelölt88: kiKerülni (bassza meg az anyját, aki ezt a két komment küldése közt várnod kell fícsört kitalálta!)
süti beállítások módosítása