10 érdekesség, amit a Feriha című török sorozatról tudni érdemes

2018. március 05. - Jasinka Ádám

Március 6-án egy újabb török sorozat debütál a TV2 képernyőjén. A Feriha egy olyan lány történetét meséli el, aki megpróbál tenni sorsa ellen, kitörni a szegénység fojtogató szorításából. Minden erejével azon fáradozik, hogy egyetemre járhasson, ám az iskolában teljesen más arcát kénytelen mutatni, elrejtve mindenki elől azt, honnan és milyen családból is származik. Amikor pedig rátalál a szerelem, saját, hazugságokból szőtt hálójának fogságába esik.

feriha_elozetes2.jpg

A sorozat a Bosszú vagy szerelem helyén, hétköznap délutánonként 16 óra 50 perctől lesz látható a TV2-n. Mivel a Feriha még a hazai rajongók körében is egy kevésbé ismert török széria, ezért összeszedtünk tíz érdekességet, amit a produkcióról, a szereplőiről tudni érdemes.

1. A Feriha című sorozat eredeti címe Adını Feriha Koydum (A lány, akit Ferihanak hívtak). 2011 és 2012 között volt látható Törökországban. Két évad, és összesen 67 darab, egyenként két órás epizód készült belőle.

2. A sorozat befejezése után, 2012-ben készült egy egy évadból álló folytatás, a főszerepben már nem Ferihaval, hanem a Cagatay Ulusoy alakította Emirrel. A címe Emir'in Yolu (Emir útja) volt.

feriha_lista1.jpg

3. A férfi főszereplőt, Emirt alakító Cagatay Ulusoy első nagy sikerét modellként érte el. 2010-ben ugyanis megnyerte a Best Model of Turkey elnevezésű szépségversenyt, amin korábban Kenan Imirzalioglu (Ezel) és Kivanc Tatlitug (Tiltott szerelem, Kuzey Güney - Tűz és víz, Bosszú vagy szerelem) is első helyen végzett.

4. Cagatay Ulusoy számára egy-két kisebb szerep után az első nagy filmes munka a Feriha című sorozatban volt.

feriha_szinkron.jpg

5. A címszereplőnőt alakító Hazal Kaya-t Magyarországon ezidáig csak a Tiltott szerelemben láthattuk. A színésznő alakította a népszerű történetben Adnan (Selcuk Yöntem) lányát.

6. Feriha édesanyját Vahide Percin alakítja, akit sokan a Szulejmán Hürremjeként ismerhetnek, ő vette át ugyanis Meryem Uzerlitől az ikonikus szerepet. A színésznőt sok helyen Vahide Gördüm néven jegyzik, azonban 2013-as válása után újra felvette leánykori nevét, a Percint.

feriha_lista3.jpg

7. Feriha édesapját Metin Cekmez formálja meg. A színészt hazánkban már több sorozatban is láthattuk. Játszott például a Seherezádéban és a Tuba Büyüküstün főszereplésével készült Egy ellopott életben is.

8. A sorozat zeneszerzője kivételesen nem az a Toygar Isikli, akinek megannyi török széria dallamait köszönhetjük. A zenéket itt Nail Yurtsever és Cem Tuncer komponálta.

9. A Feriha roppant nagy sikerrel futott Törökországban. A második évad 2012-ben bemutatott epizódjai hónapokon keresztül vezették a napi nézettségi toplistákat.

10. A TV2 csatornáin 2011 óta láthatóak rendszeresen török drámasorozatok. A Feriha lesz sorban a 12. náluk adásba kerülő új széria.

Tarts velünk a Facebookon is!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tóthné Ágota 2018.03.06. 11:50:51

Nagyon várom.
Imádom a török sorozatokat. A baj hogy az itteni vetítéseket szėtdarabolják.

vitamin51 2018.04.06. 20:11:22

Imádom a török sorozatokat! Az eddig látottakhoz képest, ez az egyik leggyengébb széria, a másik pedig az Elif című sorozat. Iszonyat vontatott mindkettő, unalmasan hosszú hatásszünetek, nagy bamba pofákat vágva hallgatnak, tehetetlenül csak néznek kifelé a fejükből.
Minden esetre ezek is nagy színészi alakítások, nem lehetett könnyű ezeket a bamba figurákat ilyen élethűen hozni :-) A többi fantasztikus török sorozat, számomra akár újra nézhető is lehet, olyan jók voltak :-)

mMara55 2018.07.19. 19:24:09

@Ferenc Csiszár: Eredetileg 67 részes és a részek 120 percesek !

mMara55 2018.07.19. 19:32:18

Na nekünk magyaroknak megint sikerült "egy-ezer" részt szinkronizálni 67 részből ! Jó lenne a sorozat, de teletűzdelték reklámmal . Ha már nem adják le az eredeti szerint, legalább 1 órás részekkel sugározhatnák. Nézném, de a reklám után basszus mi is volt , mi is történt ???? Ezért inkább ülök a nett előtt és hallgatom ! :) De a vége nem hagyott nyugodni ... Spoiler : JÓ lesz a vége, esküvő !!!!

Kovácsné Szarka Marianna 2018.11.10. 02:37:54

A youtube.bejatszasok szerint tragikus a vége. Nagyon gyors a befejezés, nem adják le az összes részt?
süti beállítások módosítása