Megállíthatatlan a TV2: Oltári fölénnyel nyerik 2018 első napjait

2018. január 05. - Jasinka Ádám

Azt talán senki sem gondolta volna, hogy a TV2 ennyire kérlelhetetlenül megfordítja a nézettségi verseny állását, és az új esztendő első hetében megveri legnagyobb konkurensét, az RTL Klubot, méghozzá a tévécsatornák számára legfontosabb korosztályban, a 18 és 49 év közötti nézők körében.

tv2_januar_2018_nezettseg1.jpgA Gáspár-család és Kasza Tibor a Pénzt vagy éveket! csütörtöki adásában (fotó: TV2)

Szerdán arról írtunk, hogy a TV2 A Piramis és a Pénzt vagy éveket! című műsoraival régen látott fölénnyel nyert egy hétköznap estét az RTL Klub ellen. A két csatorna esti eredményei között január 2-án, kedd este 2,1% volt a különbség. Előző cikkünkben azt írtuk, hogy ebből nem szabad messzemenő következtetést levonni, ám most befutottak a legfrissebb, csütörtök esti nézettségi eredmények.

A TV2, a főműsoridőben, a 18-49 éves nézőknél hatalmas fölénnyel verte az RTL Klubot. A Piramis csütörtöki adása 19,8%-os közönségarányt ért el, az utána képernyőre kerülő Pénzt vagy éveket! pedig 18,3%-ot hozott, ezzel a TV2 uralta az estét. Mindez pedig azért megdöbbentő eredmény, mivel tegnap indult az RTL Klub sorozatának, a Válótársak új évada, melynek első részét reklám nélkül sugározták, de így sem tudott nyerni.

tv2_januar_2018_nezettseg2.jpgA piros görbe a TV2, a kék az RTL Klub közönségarányának alakulását mutatja (forrás: TV2)

Kíváncsian várjuk, hogy erre a tartósnak ígérkező és napról napra növekvő TV2-s fölényre mikor és mit lép majd az RTL Klub.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

desmondwallace · http://desmondwallace.wordpress.com/ 2018.01.05. 14:02:35

Szerintem az RTL-nél most egy kicsit pánikolnak. Az szépen látszik, hogy a BK és az ÉNB már nem jelent komoly kihívást, ami talán annak is köszönhető, hogy az RTL a késői időpontokkal leszoktatta róla a nézőket.
Kíváncsi vagyok, hogy erre mit fognak lépni Kolosiék, mert az biztos, hogy reagálni kell.

Végre van igazi verseny a két kertévé között!
süti beállítások módosítása