Nem bírtak Stohl Andrással az RTL Klub budapesti fiataljai

2018. január 03. - Jasinka Ádám

Január 2-án, tegnap volt az ünnepek utáni első olyan adásnap, amikor már nem filmeket, hanem saját tartalmakat, premier sorozatepizódokat tűzött képernyőre mind a két, országosan fogható kereskedelmi tévéadó. Az RTL Klubra visszatért az Éjjel-Nappal Budapest, a Barátok közt és a Castle, a TV2-n pedig folytatódott A Piramis és a Pénzt vagy éveket!. Az év első éles adásnapját pedig meglepetésre a TV2 nyerte.

apiramis_stohl_andras.jpg

Az RTL Híradó már hetek óta nem csak a tévéadó, de a hazai tévés piac legnézettebb tartalma. Erre pedig január 2-án sem cáfolt rá, az RTL Klub legmagasabb közönségarányát érte el a hírműsor, legyőzve a konkurens Tényeket a reklámozóknak fontos, 18-49 éves korosztályban. Még a Híradót követő Fókusz is nyert, ellenben ahogy vége lett a magazinműsornak és elkezdődött az Éjjel-Nappal Budapest, úgy zuhant régen látott mélységbe az RTL nézettségi görbéje.

nezettseg_gorbe_2018jan2_kis.jpg

A Piramis már a Fókusz alatt elkezdte növelni nézőtáborát, ám a legjobb számokat az RTL budapesti fiatalokról szóló napi produkciója ellen hozta. Az este legjobb eredményét is a Stohl András vezette vetélkedő érte el. A Piramis végével azonban megzuhant a TV2 nézettségi görbéje is, de ezzel nem nőtt egyenes arányban az RTL Klub grafikonja, sőt a Barátok közt is régen látott mélységbe került.

A Kasza Tibor vezette Pénzt vagy éveket! a legnagyobb "ütést" a premier részekkel jelentkező Castle ellen mérte, melynek tegnapi első epizódja majdnem hogy a Coolon futó Dr. Csont ismétlés (tehát egy kábeles tartalom) szintjére esett vissza.

Messzemenő következtetést egy napból, főleg egy estéből nem lehet levonni. Az RTL Klubon hosszú idő után, most januárban nincs képernyőn egy harmadik napi műsor is, így lehet hogy a késő esti időpontokhoz szokott nézőknek kell pár nap, hogy hozzászokjanak az új műsorrácshoz, a fél-egy órával korábbi időpontokhoz.

Forrás: SorozatWiki

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

desmondwallace · http://desmondwallace.wordpress.com/ 2018.01.03. 18:41:21

Határozottan érdekes fejlemény.
Nem bánnám, ha az ÉNB örökre A Piramis alá kerülne.

Navarone 2018.01.27. 11:20:05

Kb húsz éve vetítik a BK-t. Van, aki még nézi? Újuljon meg az RTL Klub, különben senki sem fogja nézni.
süti beállítások módosítása