Ez a TV2-s műsor volt az oka annak, hogy előbb bemutatta A Falat az RTL Klub

2017. december 25. - Jasinka Ádám

November közepén szokatlan lépésre szánta el magát az RTL Klub. Egyik napról a másikra megváltoztatta már hetekkel korábban kiadott tévéműsorát, és a csak jövő év tavaszára bejelentett vadonatúj vetélkedőjéből képernyőre tűzött egy premier előtti, bemutató adást.

piramis_tv2_1.jpgAz új TV2-s műsor logója

Az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese, Kolosi Péter azt nyilatkozta, hogy tudomásukra jutott, hogy a TV2 Csoport lemásolja A Falat, azt a vetélkedőt, melynek hazai elkészítési jogait az RTL vásárolta meg. Azért, hogy ne fordulhasson elő még egyszer a Sztárban sztárhoz hasonló eset (ahol az eredeti formátumot szintén az RTL vásárolta meg, csak a TV2 beelőzte őket a saját változattal) premier előtt bemutatták A Falat, mely elképesztően jó nézettséget hozott az RTL Klubnak.

Sebestyén Balázs, A Fal bemutató adásában

A bemutató adást nem a hazai díszletben rögzítették, hanem az olaszországi változatnak helyet adó stúdióban, ahol - mint utóbb kiderült - nem csak egy adást forgattak Sebestyén Balázs vezetésével. A Fal második premier előtti részét az RTL Klub a TV2 vadonatúj romantikus vígjátéksorozata, a Korhatáros szerelem ellen tűzte képernyőre, ám a televíziónézők mindkét csatornát "megbüntették" az utolsó utáni pillanatban történt műsorváltozásokért és egyik produkció sem hozott jó nézettséget.

A pár hete a sajtót lázban tartó egymásra licitálás óta nem hallottunk semmi hírt A Falról és az esetlegesen készülő TV2-s produkcióról sem, ezért is volt villámcsapásszerű, hogy a TV2 december 24-én este, a Sztárban sztár +1 kicsi karácsonyi különkiadása alatt jelentette be, jövőre érkezik A Piramis című új vetélkedőjük, melynek műsorvezetője Stohl András lesz.

piramis_tv2_4.jpgBal oldalt A Piramis, jobb oldalt A Fal különlegessége, a "játékfal"

Az első kiadott előzetes alapján A Piramis volt az a produkció, melyre az RTL Klub A Fal kapcsán célzott, ugyanis a két műsor díszlete kísértetiesen hasonlít. A TV2 bejelentését vélhetően nem hagyja szó nélkül az RTL Magyarország, de a válaszukra az ünnepi időszak miatt kicsit még várnunk kell.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Samott 2017.12.25. 16:48:31

Hat ez bizony lopas. Egyebkent nem az RTL-nek kell valaszolnia, hanem az eredeti licensz kifejlesztojenek, eladjonak kell perelnie, mert oket loptak meg.

goodjohnwin 2017.12.25. 19:26:18

Vajon lesz olyan tiltás a TV2-nél, hogy bárki is kiejtse a műsorban a(z amúgy elég köznapi) "fal" szót? A helyszín miatt adná magát és vicces lenne, nézni, ki hibázik elsőként...

lutria 2017.12.25. 21:09:11

Azt hogyan kell érteni hogy úgy reklámozzák a műsort hogy "Az eredeti" ?
Van a világon egy Piramis nevű televíziós játék és azt liszencelik törvényesen, vagy
ennyire a saját ötletüknek ezt a játékot a legutolsó szabályig-ezért állítják ezt?

Jasinka Ádám 2017.12.25. 21:51:17

@lutria: Amennyire én tudom, ilyen Piramis nincs. Ami van, az teljesen más koncepciójú (The $100 000 Pyramid). A játék különlegessége a fal, amin fentről akadályokon keresztül leesik a kialakított rekeszek egyikbe a labda. Ez A Fal (The Wall) veleje, de ez sem új keletű dolog, mivel a Price is Right című műsorban van egy hasonló játék, de nem ilyen játékmenettel és nem ilyen nagy díszlettel.

commentes nikk 2017.12.25. 21:59:06

@lutria: azért eredeti, mert ez a sajátjuk. Roppant cinikus dolog, de az a logika benne, hogy ez a Fal másolata, viszont kicsit átfazonírozva (nyilván jogi okok miatt) így tényszerűen ez az eredeti Piramis, hiszen Piramis néven eddig ilyen játék nem volt. Érted, ha lemásolom az iPhone-t, és piacra dobom uPhone néven, akkor az bizony az eredeti uPhone :)))))

Megkúrt úrfi látens heteroszexuális vezérüszü 2017.12.26. 07:48:15

Nekem a fal csalódás, szerintem a piramis se fog tetszeni.

rockjano 2017.12.26. 11:49:26

Mennyi pénz lehet ebben a sok szarban ha ennyire ki vannak bukva a dologtól...

Persze hogy lopás de ebben a műfajban mindig lop mindenki mindenkitől amiből gyakran lesznek perek és ott meg az számít kinek vannak jobb ügyvédei meg ki lopott ügyesebben. Már legalábbis egy normális országban...

AZ RTL gyakran tűnik profibbnak és nagyobb tőke is van mögöttük viszont a TV2 mögött a rezsim áll a maga államhatalmi gépezetével és természetesen a bíróságok befolyásolásával. Szóvak ezt a pert szerintem a TV2 nyerné meg így valszeg nem is lesz per. AZ RTL csak kapaszkodik, kormányzati ellenszéllel szemben ma magyarországon vizelni szinte lehetetlen, mert hogy már régen nem élünk demokráciában... ezt persze ők is tudják nem buta fiúk azok...

Egy ilyen egyébként jelentéktelen marhaság mint ilyen két szar vetélkedő így írja le kis világunkat...

Duplaxiii 2017.12.26. 12:38:26

Mondjuk Fal csak egy van, a klasszikus, a Pink Floyd-féle...

véleményM 2017.12.26. 13:04:32

Még ha valami űberizgalmas tartalomért menne a harc. De számomra a Fal promóciója nagyon vontatott volt. A valódi izgalmat adó labdahullás másodpercek alatt lezajlik, azután kezdődik elölről a körülményes traccsparti, szabály szájba rágás, labdacipelés, fülkediskurzus, LED orgia, hang effekt cunami.
Felőlem lopkodhatnak, ilyen felfújt csinnadratták, parasztvakítások nem kötnek le.
Igaz, nem tartozom a mostani Y generációhoz, de nekem a vetélkedő ott kezdődik, hogy Egri János, vagy esetleg Vágó István.

rozsomák 2017.12.26. 17:11:30

Azt ugye tudjátok, hogy Kheopsz utódai elkezdtek perelni, mert hogy a Piramis azért kicsit régebbi.

De ekkor megjelentek valami azték utódok is a perben, hogy náluk is volt piramis, állítólag Hernando Cortez szignálta ezt valamikor Montezumával együtt - mielőtt előbbi kinyírta utóbbit -, de aztán Révész Sándort már nem lehetett rávenni, hogy volt egyáltalán Piramis, mert utálta Som Lajost, akié a védjegy
... és most ott állunk, hogy lassan senkit se érdekel ez ..
.
Még azt se , aki nem is tudja, hogy mi ez az egész..

Dan da Man 2017.12.26. 20:15:20

Vicces dolgokat várok az RTL-től bosszúként...

Jöhet a vihar a biliben...

Norbi Sztojka 2018.01.01. 19:57:40

Szertnek reszt venni a jatekba

Norbi Sztojka 2018.01.01. 19:57:40

Szertnek reszt venni a jatekba

Éva Mária Lelkes 2018.02.12. 20:40:48

Szeretnék résztvenni a játékba
süti beállítások módosítása