Nem igazán érdekelte a nézőket az RTL Klub és a TV2 összecsapása

2017. december 04. - Jasinka Ádám

Az előző hét végét igencsak meghatározta az, hogy az RTL Klub és a TV2 egymásra reagálva egyik napról a másikra (sőt, délelőttről estére) megváltoztatta a korábban kiadott szombat esti műsortervét. Az előbbi tévéadó egy második, premier előtti adást tűzött képernyőre a csak jövőre érkező A Falból és előrébb hozta a Celeb vagyok, ments ki innen! aznapi adását. Utóbbi pedig egy helyett rögtön két résszel indította el új sorozatát, és korábbi kezdési időpontra is hozta.

tv_tavkapcs2.jpg

Ezt a lázas alakítgatást a hazai online sajtó nem győzte lekövetni, és talán írhatom többesszámban, mindannyian kíváncsian vártuk, ki kerekedik majd felül és egyáltalán, megéri-e ez az utolsó pillanatban történő módosítgatás. A nézettségi adatok ma megérkeztek és első látásra nyugodtan kijelenthetjük, hogy igazán senki se nyert.

rtl_tv2_parharc_nezettseg1.jpgRészlet a Celeb vagyok, ments ki innen! egyik bátorságpróbájáról. (fotó: RTL Klub)

Az RTL Klub egy Dél-Afrika felé közeledő vihar miatt elérőbb - a Fókusz Plusz sávjába - hozta a Celeb vagyok, ments ki innen! szombati adását. A műsor hétköznap végig az esti csatornaátlag fölött teljesített a célközönség körében, ám szombaton 2%-kal alulmúlta az RTL 15,8%-os eredményét. A TV2-t ennek ellenére megelőzte a műsor, ugyanis a vele egyszerre futó Ázsia Expressz szintén gyengén teljesített és picivel, 0,5%-kal alulmúlta a tévéadó heti, 11%-os esti csatornaátlagát.

korhataros_cikk_1.jpgA TV2 új sorozatának főszereplői. (fotó: TV2)

A Fal második premier előtti adása azonban a közelébe se ért az első rész eredményeinek. Majdnem pontosan feleannyi tévéző figyelte a Sebestyén Balázs vezette vetélkedő új epizódját, mint a pár héttel ezelőtti bemutatóét. A vetélkedő a reklámozóknak fontos korosztályban több mint 2%-kal hozott alacsonyabb közönségarányt az RTL esti, heti átlagánál, de a TV2 új sorozatának, a Korhatáros szerelem első részét így is sikerült megverniük, igaz, nem nagy fölénnyel.

A Fal után érkező film, a Perzsia hercege - Az idő homokja azonban már nem fogott ki a TV2 magyar sorozatán és a Kovács Patrícia főszereplésével készült romantikus komédia második része legyőzte az RTL Klubot. A késő estére került Appra magyar! azonban már nem tudta felvenni a versenyt a filmmel, sem a teljes lakosságban, sem a célközönségnél. A nagy összecsapás elmaradt, és úgy látszik, nagyobb volt a füstje, mint a lángja.

Forrás: RTL Klub

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nores 2017.12.05. 07:56:03

Mivel későbbre voltak kiírva, mindkettőről lemaradtam. Lényegében nem néztem szombat este semmi...

Jasinka Ádám 2017.12.05. 08:13:48

@Nores: A nézettségi adatok alapján nem voltál egyedül. Még a pénteken kiadott módosításokat lehetett valamennyire követni, de a szombat napközbeni/kora esti változtatást szerintem már nem lehetett.

Flankerr 2017.12.05. 10:00:47

Nagy ötlet volt, mit mondjak :D

Jasinka Ádám 2017.12.05. 11:01:39

@Flankerr: Nem is tudom, láttam-e valaha ehhez hasonló, már-már pánikszerű változtatgatást. És az az elgondolkodtató, hogy ezt nem pályakezdő döntéshozók művelték, hanem a szakmában több év(tized)e dolgozó szakemberek. Ha nem variál az RTL Klub, akkor a TV2 se lép semmit, és lehet hogy a Korhatáros szerelmet az Appra magyar! mögött fele ennyien se nézték volna. De mint tudjuk, a "mi lett volna ha..." itt sem érvényes.
süti beállítások módosítása