Négy tévéadóról is eltűnhet az egyik vígjátéksorozat

2017. augusztus 02. - Jasinka Ádám

Az amerikai sorozatok sorsáról általában tavasszal születik döntés. Az "upfronts"-nak nevezett időszak alatt dől el, mely tervekből készülhetnek a legújabb produkciók, mik lesznek azok, amik új évaddal folytatódhatnak, és miket nem látunk többet képernyőn. De vannak olyan sorozatok, melyek sorsáról a nézettségük alapján jóval hamarabb döntenek. A semmi közepén is ilyen volt.

asemmikozepenutolsoevad.jpg

Az idehaza négy tévéadón három címmel és két szinkronnal futó sorozatból már januárban megrendelte az amerikai tévécsatorna a folytatást, ezért is lepett most meg mindenkit a hír, miszerint az ősszel debütáló kilencedik szezon lesz az utolsó. Az eredetileg The Middle címet viselő szitkom egy átlagos amerikai család életét meséli el, de abban különbözik hasonszőrű társaitól, hogy nem habos-babos és humorral kezeli a rideg valóságot, amivel sokan nem szeretnek szembenézni.

asemmikozepenutolsoevad2.jpg

A rendkívül biztos, évadonként több mint 6-7 millió nézővel rendelkező sorozat készítői azt nyilatkozták az amerikai Entertainment Weeklynek, hogy fontos volt számukra, hogy legyen egy teljes évaduk lezárni a sorozatot, elmesélni és befejezni minden történetet. A fináléval kapcsolatban pedig annyit mondtak, hogy már pár évvel ezelőtt kitalálták, mivel lehetne pontot tenni a végére, és azt ígérik, tetszeni fog a rajongóknak.

A sorozatot idehaza az HBO mellett a Comedy Central, a Petőfi TV és az RTL Klub is vetíti/vetítette, de az amerikai sugárzáshoz képest a legkisebb lemaradásban az HBO van, ugyanis náluk az eddig készült mind a nyolc évad képernyőre került már magyar szinkronnal.

Fotó: spoilertv.com, Dailymotion

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Duplaxiii 2017.08.04. 10:49:14

Értem, hogy téged egy sorozat sorsa izgat a sok ezerből és OK, hogy erről posztolsz is, de hasznosabb dolgok nem foglalkoztatnak?
Például a csatornék és a gyártók idióta, nézőellenes alapszokásai, hogy egy sorozat folyatása valójában nem függ a nézettségtől? Hogy menet közben állítanak le valamit, majd soha nem fejezik azt be?
És ez alapból a illegális letöltést generálja?
Nekem az egyetlen nézhető sorozat (szerencsére nem vagyok sorozatfüggő) a Gyilkos ügyek. Négy évad lement, azt ismételgetik, míg a folytatása, az ötödik már hosszú ideje elérhető HD-ben a "kölcsönzőben", de valójában nem tudni, folyatják-e?
Miért nincs fórum erről? Hogy egy összefüggő történetet a tévétársaság évekre megakasztja, azt így meghalasztja... Miközben ránk, nézőkre hivatkozik a reklámszerződéseknél. Leépíti a nézőt, de hazudik.
Ez szerintem fontosabb, mint kiragadni egy sokadik sorozatot és azért reklamálni.
Sheldon-effektus?

Jasinka Ádám 2017.08.04. 11:11:06

@Duplaxiii: A Gyilkos ügyek nekem is nagy kedvencem, és én is szinkronnal követem. :) Fórumként a port.hu-t, a Sorozatjunkie-t és természetesen ezt itt, a saját oldalamat tudom mondani. Ha kérdésed van, akár itt kommentben, akár a Premiernaptárnál hozzászólva felteheted és mindennek utánajárok.

Premiernaptár: musorvizio.blog.hu/2015/09/24/premiernaptar
süti beállítások módosítása