Schell Judit, Fehér Tibor és Dörner György is díjat kapott

2017. március 14. - Jasinka Ádám

Március 15-e alkalmából ma több művészünk is állami díjat vehetett át, mi pedig kiemeltük közülük azokat, akiknek a hangja megannyi film és sorozatszinkron minőségét emelte és tette felejthetetlenné az évek folyamán.

Igó Éva és Dörner György, Jászai Mari-díjas, érdemes művészek a magyar művészet értékeinek gyarapítása érdekében végzett magas szintű, igényes teljesítménye elismeréseként Magyarország Kiváló Művésze díjban részesültek. A magyar nemzeti kultúra, művészi alkotómunka területén végzett kiemelkedő művészi értékteremtő munkája elismeréseként Magyarország Érdemes Művésze díjat vehettek át Schell Judit, Söptei Andrea és Forgács Péter, Jászai Mari-díjas színművészek.

Kiemelkedő színművészeti, színész, rendezői, dramaturgiai és színháztudományi, színházelméleti tevékenysége elismeréseként Jászai Mari-díjban részesült Crespo Rodrigo, a tatabányai Jászai Mari Színház igazgatója, színművész, Fehér Tibor, a Nemzeti Színház színművésze és Lengyel Tamás, a Vígszínház színművésze. A díjazottak teljes névsorát ide kattintva nézhetitek meg.

Fotó: Bartos Gyula/EMMI és Koszticsák Szilárd/MTI

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

desmondwallace · http://desmondwallace.wordpress.com/ 2017.03.14. 15:18:16

Dörner György már régóta nagy kedvencem. Kár, hogy a tévében és magyar filmekben nem nagyon kap szerepet mostanában.

A rettenthetetlenben jobban tetszik a hangja, mint Gibsoné: youtu.be/gLcWDYUYTQA

Jasinka Ádám 2017.03.14. 15:20:59

@desmondwallace: Lehet, hogy nem is vállal, persze az igazi okát csak ő tudhatja, mi csak találgathatunk. A Szenilla nyomában-t ha még nem láttad, akkor már csak miatta is nézd meg, ő a polip hangja és valami elképesztően zseniális, de a film szinkronja úgy ahogy van tökéletes.
süti beállítások módosítása