Itt vannak a Westworld című sorozat magyar hangjai (frissítve!)

2016. október 07. - Jasinka Ádám

 Az HBO idei őszének nagy dobása, a Feltámad a vadnyugat című 1973-as film nyomán készült Westworld fantasztikus első résszel nyitott, amely nem a klasszikus értelemben, nem a sok akcióval vagy az egymásra licitáló csavarokkal próbált a hatása alá keríteni, hanem azzal nyűgözött le, hogy már a nyitó részével egy olyan pontosan kitalált és felépített világot tárt elénk, amelyet csak akkor lehet szerintem igazán megérteni és felfogni, ha kétszer is megnézzük az első epizódot. Az elképesztően látványos kivitelezés, a remek koncepció és az ötletes rendezés önmagában is ámulatba ejti a nézőt, de mi magyarok szerintem elég szerencsések leszünk, hiszen bár a színészek eredeti hangja az "alap", amit a magyar szinkronnal kapni fogunk október 16-tól, arra egyelőre még nem találták ki a megfelelő szavakat.

westworldszinkron.jpg

 A Westworld magyar változatát Lengyel László rendezi, és a parádés szereposztás kifejezést erre, a TOVÁBB mögött található névsorra találták ki. Néhány állandó szereplő hangját már megismertem - egyikőjükkel hamarosan interjút is olvashattok - de látva a teljes listát a szívem többet dobbant a normálisnál. Az első részt nézve Anthony Hopkinst látva talán természetes módon a sajnos nemrég elhunyt Sinkó László ugrott be, de ahogy figyelmesebben hallgattam a beszédét, a kitüntetett walesi színész hangja néhol engem kimondottan emlékeztetett annak a színésznek az orgánumára, aki ebben a szériában meg fogja szólaltatni. Hopkins magyar hangja Tordy Géza lesz, és látva, hogyan működnek együtt, azt mondhatom zseniális párost fogunk hallani.

 A másik, talán mindenki számára ismert színész Ed Harris a sorozatban, akinek immáron sokadjára Epres Attila lesz a magyar hangja, és ezt a párosítást hallva sem tudok mást mondani, mint hogy garantált lesz a libabőr. A főszereplőnőt alakító Evan Rachel Woodot Sipos Eszter, míg a kvázi partnerét alakító James Marsdent Miller Zoltán fogja szinkronizálni. A Westworld történetének középpontjában álló kalandpark egyik fő programozóját játszó Jeffrey Wrightot Törköly Levente szinkronizálja, akinek nagyon kijárt már egy ilyen kaliberű főszerep. A magyar hangok és a stáb névsorát a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Westworld (Westworld)

Jeffrey Wright (Bernard) - Törköly Levente
Evan Rachel Wood (Dolores) - Sipos Eszter
Anthony Hopkins (Dr. Ford) - Tordy Géza
Ed Harris (A fekete ruhás férfi) - Epres Attila
Simon Quarterman (Lee) - Stohl András
Sidse Babett Knudsen (Theresa) - Kovács Nóra
James Marsden (Teddy) - Miller Zoltán
Louis Herthum (Peter) - Rosta Sándor
Thandie Newton (Maeve) - Németh Borbála
Shannon Woodward (Elsie) - Kis-Kovács Luca
Ingrid Bolsø Berdal (Armistice) - Csondor Kata
Luke Hemsworth (Stubbs) - Géczi Zoltán
Angela Sarafyan (Clementine) - Nemes Takách Kata
Jimmi Simpson (William) - Hevér Gábor
Ben Barnes (Logan) - Fehér Tibor
Clifton Collins Jr. (Lawrence) - Dolmány Attila
Rodrigo Santoro (Hector) - Welker Gábor
Jeff Daniel Phillips (Tenderloin) - Schneider Zoltán
Brian Howe (Pickett) - Szersén Gyula
Ptolemy Slocum (Sylvester) - Mikula Sándor
Eddie Rouse (Kissy) - Csuha Lajos
Currie Graham (Craig) - Kárpáti Levente
Timothy Lee DePriest (Walter) - Takátsy Péter
Michael Wincott (Vén Billy) - Kajtár Róbert
További magyar hangok: Faragó András, Pál Dániel Máté, Turi Bálint, Dóka Andrea, Formán Bálint, Gyurin Zsolt, Bartók László, Pupos Tímea, Mohácsi Nóra, Lipcsei Colini Borbála, Élő Balázs, Kapácsy Miklós, Kiss Horváth Zoltán, Mesterházy Gyula

Magyar szöveg: Laki Mihály
Hangmérnök: Kiss István
Vágó: Sári-Szemerédi Gabriella
Gyártásvezető: Kincses Tamás
Szinkronrendező: Lengyel László
Stúdió: Mafilm Audio

Forrás: HBO

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flankerr 2016.10.07. 23:08:44

Ez elég komoly névsor, méltó a sorozathoz

Mercel 2016.10.08. 21:33:36

Az HBO Magyar szinkronjai tényleg nagyon jók és "az isteni Pataricza Eszter":) jelenléte nagyon is érezhető a magyar szövegek terén.

Intimitás Gourmet · http://intimitasgourmet.blog.hu/ 2016.10.10. 09:38:19

rye whisky=rozs pálinka ezt azért nem tudtam lenyelni

Intimitás Gourmet · http://intimitasgourmet.blog.hu/ 2016.10.10. 12:15:06

@Jasinka Ádám: igen, és úgy kiírva volt igaz gáz: Rozs pálinka.

Jasinka Ádám 2016.10.10. 14:07:07

@Intimitás Gourmet: Ezt én sem értettem. Most rákerestem és rozspálinkát nem is igazán dob ki a kereső, rozswhiskey-t viszont igen.
süti beállítások módosítása