Az RTL ihlette az új TV2-s adók logóit?

2016. július 13. - Jasinka Ádám

 Pár hete került nyilvánosságra, hogy a TV2 új kábelcsatornái milyen logókkal is indulnak el, és viszonylag egyöntetű volt a vélemény róluk; nem valami jók. Azt nem mondom, hogy vállalhatatlanok lettek, de ahogyan már az előző bejegyzéseknél is leírtam, én az egységes arculat híve vagyok, és egy-két új TV2 Csoportos logó nagyon is azt a hatást keltette, hogy sebtében dobták össze. Nem is lehet talán véletlen, hogy két kábelcsatorna, a telenovella-rajongókat megcélzó Izaura TV és a FEM3 helyére érkező általános szórakoztató adó, a PRIME új emblémát kapott.

tv2kabellogok.png

 A dtwnews.hu hozta le a két új logót, amelyek határozottan jobban néznek ki, mint az előzőek, de miután pár percig néztem őket, egyből két, RTL Csoportos adó logója ugrott be. Nem azt mondom, hogy egy az egyben koppintottak, mert az nem lenne igaz, de ihletet merített belőlük. Az Izaura TV ugyan nem ugyanazt a betűtípust kapta mint az azóta RTL+-szá alakult PRIZMA, de kísérteties a stílusbeli hasonlóság. A PRIME pedig ugyan vékonyabb betűket használ, de meg merném kockáztatni, hogy ugyanazt a font type-ot használja a logó, mint amit az RTL2-nél is láthatunk, az R legalábbis gyanúsan hasonló (és csak halkan írom, hogy még a színvilág is rímmel egymásra).

 Ezen felülemelkedve viszont azt mondhatom, hogy előreléptünk, a PRIME pedig egész pofás lett, de kérem, valaki magyarázza el, mi az az 1-es benne.

A felhasznált képek forrása: dtwnews.hu, filmtekercs.hu, wikipedia.org

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PéSza2 2016.07.14. 08:50:30

a prime tv mikor indul és a többi csatorna?

Jasinka Ádám 2016.07.14. 11:34:26

@Szabolcs Péntek: Egyelőre még nincs hivatalos időpontjuk, de azt pletykálták, hogy lehet, hogy július végén elindul egy-kettő, illetve hogy szeptember elején is indítanak adókat, de hogy melyiket, nem tudom.
süti beállítások módosítása