Már júliusban elindul az egyik új, TV2-s kábeladó

2016. június 13. - Jasinka Ádám

 A TV2 Csoport nem várja meg az őszi szezont, hogy elindítsa új, vagy éppen felfrissítse régi kábelcsatornáit. Az első fecske, amely egyből nyarat is csinál - szó szerint - az eddig, a férfiakra szabott PRO4 helyére és frekvenciasávjára érkező Mozi+ lesz. A vadonatúj filmcsatorna július 11-én, este kilenc órakor indul és a tervek szerint a teljes család számára szórakozást biztosít majd a kínálata, amely tele lesz országos premier filmekkel.

 A TV2 család új adóinak logóiról a múltkor már írtam és most, hogy a Mozi+ végleges arculatát is láthatjuk a lenti ajánlóban, azt kell, mondanom, hogy annyira mégsem rossz ez az irány. A logó kifejezetten jól néz ki fehérben, persze továbbra is az egységesítés híve vagyok, de szerencsére a papíron amatőrnek tűnő logó elfogadhatóan működik a képernyőn - és ez előrelépés.

mozipluszlogo.jpg

 A Mozi+ a neve alapján nem is titkolt módon a Film+ riválisa és érdemi kihívója szeretne lenni, amihez egyébként megvan minden esélye, ugyanis ahogyan a sajtóközleményből olvasom, a nagy stúdiókkal kötött szerződésekből származó, idehaza még le nem adott, vagy csak az HBO-n vetített filmek nagyon nagy része erre az új adóra kerül, így vélhetően csak pár csepp jut majd a főadóra, vagy a többi kábelcsatornára ebből a premierekkel teli kancsó vízből.

 A különböző műfajú filmek között az eligazodást különféle ikonok segítik majd, azaz a képernyőn, az ajánlókban és gyaníthatóan a tévéadó weboldalán eltérő módon leszek jelölve, feltüntetve az akciófilmek, a vígjátékok, a horrorok, az animációk vagy éppen a háborús filmek. A Mozi+ csatornahangja ugyanaz a Galambos Péter lesz, aki a PRO4-et vitte az elmúlt időben.

 A Mozi+ indulásának hetében a 21 órakor kezdődő filmeket megszakítás, azaz reklámok nélkül sugározza majd. A bemutatkozó kínálatban megtaláljuk a Z világháborút, amely a nyitó filmje lesz a Mozi+ nevű adónak, ezen felül érkezik a Star Trek - Sötétségben, a G.I. Joe: Megtorlás, a Phillips kapitány, a Ted, a Spongyabob - Ki a vízből! és a Nagyfiúk 2. is.

A kép forrása: TV2 Sajtószoba

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

desmondwallace · http://desmondwallace.wordpress.com/ 2016.06.13. 18:39:14

Nem rossz a kezdő kínálat (majd kiderül, hogy a folytatás mennyire lesz impozáns), de mi marad így az anyacsatornán?

Jasinka Ádám 2016.06.13. 19:38:55

@desmondwallace: Ez a 40 milliós kérdés. A premier filmek többnyire eddig is a kábelre mentek, ez után szinte kizárólag oda fognak, persze, biztos lesz egy-két kivétel. A TV2-n ezek szerint saját gyártások lesznek? Tények+Drágám/Ezek+Jr+Star Academy+Sorozatok duplán? Könnyen benne van, hogy ebben gondolkodnak. Akkor viszont mi lesz a Prime-on? Ugyanez? Ehhez honnan van tartalom hosszú időre? Mert hogy őszre mondjuk be tudnak tárazni az sanszos, de hogy konstans legyenek műsorok, az már necces és nem utolsó sorban nagyon drága. A nézők lesznek a nyertesei annak, ha bejön a TV2 számítása.
süti beállítások módosítása