Ábel Anita és Hajós András is beül gyermekeket zsűrizni

2016. március 10. - Jasinka Ádám

 A TV2 tavaszának egyik nagy újdonsága a Kismenők című tehetséggondozó műsor lesz, amellyel kimondva-kimondatlanul az RTL Klub hasonszőrű, de licensz alapú saját gyártásának, a Kicsi óriásoknak szeretnének alá vágni. Ez nem újdonság, mind a két tévéadó meglépte már azt, hogy a másik hivatalos formátumvásárlása után ihletett hangulatba került és elkészítette a saját reality-jét, főzős vagy beszélgetős műsorát. A helyzet most inkább csak azért pikáns, mivel ezt játszotta el a TV2 anno a Sztárban sztárnál is, viszont az RTL Klub idén nem adja olcsón magát, látva hogy a Sztárban sztárból milyen monstre showműsor kerekedett.

kismenok2.jpg

 A Kismenők azonban egy másik aspektus miatt is különösen érdekes, ugyanis három ex-RTL-es is meghatározó arca lesz a műsornak. A két házigazda Ördög Nóra és Till Attila lesznek, míg a zsűriben a Heti Hetesben Hernádi Juditot "váltó" Ábel Anita, a Sztárban sztár énektanára, a Crystal egykori énekesnője, Lajtai Kati, Hajós András és Apáti Bence foglal majd helyet. A TV2-től meglepően szokatlanul már első olvasatra is nagyon szimpatikus zsűrit válogattak össze. Hajós Andrásnak ráadásul nem lesz szokatlan ez a szerep, mivel Az ének iskolájában is ítész volt, és eddig szinte minden műsorban, amiben szerepelt, ő volt a legszórakoztatóbb és nem hiszem, hogy pont most okozna csalódást.

 A Kismenők lebonyolítási rendjéről sokáig nem lehetett tudni semmit, most azonban lehullt a lepel és kiderült többek között az is, hogy Az ének iskolájához hasonlóan nem lesz vesztese a műsornak, bár a korábbi TV2-s tehetséggondozótól eltőren, itt mindenki nyer valamekkora pénzösszeget, valamint tanulmányi össztöndíjat. A műsor végső győztese 2 millió forintot, a többi 27 produkció pedig fejenként 100 ezer forintot kap. Az április 9-én induló műsor nyolc adásból áll majd, ebből négy felvételről, négy pedig élőben megy majd.

kismenok1.jpg

 A formátum egyik különlegessége, hogy a műsorvezetők egyben csapatkapitányok is lesznek. 100-120 olyan gyerek jutott be az előválogatóba, akik éneklésben, táncban, színjátszásban, hangszeres játékban, akrobata mutatványokban vagy egyéb más területen kimgasló képességekkel bírnak. A két házigazda fejenként 14-14 produkciót választott ki, így 28-an küzdenek majd a stúdióban levő nézők és a zsűri szavazataiért, valamint azért hogy bejuthassanak a műsorvezetők csapataiba.

 A tévézők a négy élő adás alatt szavazhatnak majd, a Sztárban sztár legutóbbi évadához hasonlóan a TV2 Live applikáción keresztül. A zsűri a műsor során fejenként 0 és 25 pont között értékeli majd az adott produkciókat, de nem csak az ő szavazatuk számít, ugyanis a 100 tagú közönség szintén leadja majd a voksát. A helyszínen levő nézők 4 csapatot alkotnak majd, így a közönség és a zsűri szavazata összesen 200 pont is lehet. Az ekkora pontszámok habár jobban elkülöníthetik majd a mezőny tagjait, és ritkábban fordulhat elő a pontegyenlőség, mint mikor csak ötös vagy tízes skálán pontoztak.

 A TV2 kiemeli, hogy a Kismenők nem egy verseny, és elsősorban a tanuláson, a tehetséggondozáson van a hangsúly. Ezért szakmai segítséget is kapnak a gyerekek; olyan profi tanárok készítik majd fel őket, akik a legjobbak az adott területen.

A képek forrása: TV2 Sajtószoba

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása