A konyhafőnök - 3x01: A tészták réme

2015. október 06. - Jasinka Ádám

 A harmadik szezonját kezdte az RTL Klub saját gyártású főzős realityje és azt kell, hogy mondjam, a stáb és főként Fördős Zé olyan szintű rutinnal hozta le ezt az adást, hogy pont emiatt volt egy kicsit unalmas, kiszámítható. Az nem baj, ha egy műsort ennyire jól megterveznek, felépítenek és azért sem érheti szó őket, mert egy bevált receptet követnek, viszont az újdonság varázsa most múlt el számomra és a sokadszor hallott, talán mostanra már üresnek ható frázisok, mondatok inkább untatnak, mintsem feszültséggel és téttel töltik meg az adásidőt.

akonyhafonokh2.jpg

 Az évadnyitó részt talán az eddigiektől eltérően nem a tévében, hanem az RTL Moston néztem meg és bár nem esküszöm meg arra, hogy ez most fordult csak először elő, viszont az sokat elmond a műsor frissességéről, hogy bár korábban "kötelező" néznivaló volt, most ezt a monstre egy órás premiert csak két részletben tudtam megnézni. Az első fél óra ugyan jó felütéssel kezdett és tetszett a csavar, viszont a megszokott körök, sablon szövegek és drámák miatt nem igazán tudtam az egyébként tetszetős főcímzene ellenére sem hangulatba kerülni. Ennek az is lehetett az oka, hogy fáradtan, kissé álmosan álltam neki a résznek, mindenesetre a második félóra, amit friss szemmel néztem, már sokkal érdekesebb, izgalmasabb és humorosabb volt.

 A zsűri szinte ugyanazt hozza mint a második évadban, ami nagyjából megegyezik azzal, amit az első szezonban láttunk tőlük, annyi különbséggel, hogy kevésbé manírosak és a szerkesztők is jobban dolgoznak és nem külön-külön álló ítészeket látunk, hanem egy egységes zsűrit. Remélem érthető, hogy mire gondolok. A dinamika jó, talán túlságosan is, de milyen már, hogy ezt hibaként próbálom felróni.

akonyhafonokh3.jpg

 A kiszámíthatóság sokszor jó, sokszor nem annyira, viszont A konyhafőnöknek jól áll, csak picit talán túl sterillé tette most, túlságosan megtervezettnek tűnt és az volt az érzésem a premier alatt, hogy hiába ez lesz a váratlan fordulatok évada, valahogy pont nem fogunk semmi igazán meglepőt, újszerűt és váratlant kapni, persze ne legyen igazam. A drámai fordulatokat ugyan nem lehet kiszámítani, de ha azt mondják, hogy lesz, jönni fog, akkor minden jelenetben azt fogjuk keresni, azt fogjuk várni és így ha jön, nem lep meg, ha pedig nem, akkor óhatatlanul is alacsonyabb minőséget kiáltunk.

 A szereplőválogatást nem lehet és nem is érdemes az első rész alapján minősíteni, de a premier hat versenyzője kifejezetten ügyesen lett összesakkozva. Szimpatikus, vicces, aranyos, ellenszenves és bénázó játékos is van, hatalmas egyéniségekről, karakterekről még nem beszélnék, de alapnak ez több mint tökéletes.

 A legnagyobb problémám, hogy hosszú az adásidő és habár most nem sok tölteléket kaptunk és tényleg láttunk főzést, nem a drámával, a feszültségteremtéssel nyúlt ilyen nagyra ez a rétestészta, de továbbra is azt gondolom, hogy ha feszesebb lenne a műsor, akkor sokkal nagyobb kedvvel és lelkesedéssel ülnék naponta a tévéképernyő elé, mert a nettó egy óra (reklám nélkül) heti egyszer elmegy, de ötször már kicsit megterhelő és fárasztó. A premier mindezek ellenére kellemesre sikeredett, az RTL Klub ezt nagyon betalálta.

A képek forrása: A konyhafőnök Facebook oldala

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása