Ők lesznek Az idők végezetéig című sorozat magyar hangjai

2015. június 07. - Jasinka Ádám

 A világhírű brit író, Ken Follett regényei nálunk is roppant népszerűek és folyamatosan az eladási toplisták élén vagy a dobogós helyek környékén szerepelnek. A belőlük készült sorozatok azonban már koránt sem mozgattak meg annyi embert, amennyit a könyves siker predesztinált volna. A katedrálist, ami a szerző talán legismertebb műve, itt Magyarországon forgatták, az elkészült minisorozatot pedig a TV2 tűzte képernyőre. A folytatást az előzményhez hasonlóan többek között hazánkban vették fel, viszont Az idők végezetéig már nem kereskedelmi adóra, hanem a Duna TV-re érkezik.

azidokvegezetegszink.jpg

 A 2012-ben bemutatott minisorozat története A katedrálisban megismert Kingsbridge-ben játszódik, de mintegy 150 évvel később. A szereplők a katedrálist építők leszármazottjai, akiknek habár nem ugyanabban a korban élnek, mint őseik, mégis ugyanazokkal a problémákkal kell szembenézniük. Az idők végezetéig szereposztása nem tűnik rossznak, de nem sikerült szerintem olyan nagy neveket leigazolniuk, mint az előzményhez. Mivel a forgatások nagyrészt nálunk zajlottak, ezért ismét láthatunk majd magyar színészeket a képernyőn, akik közül Fenyő Iván saját magát fogja szinkronizálni.

 A legtöbb szereplőt bevallom töredelmesen, nem nagyon ismerem. Oké, Tatiana Maslany-t persze, néztem az őt népszerűvé tévő sorozat első évadát, érdekes lesz most egy elsőre másnak tűnő szerepben látni. A Szex és New York nem az én sorozatom, így Cynthia Nixon-t sem ismerem annyira, ellenben Miranda Richardson-t láttam már a Fekete viperában, bár az komédia volt, nem pedig dráma.

Az idők végezetéig (World Without End)

Ben Chaplin - Sarádi Zsolt
Charlotte Riley - Bánfalvi Eszter
Nora von Waldstätten - Pálmai Anna
Peter Firth - Barbinek Péter
Cynthia Nixon - Bertalan Ágnes
Tom Weston-Jones - Horváth Illés
Rupert Evans - Rajkai Zoltán
Fenyő Iván - Fenyő Iván
Oliver Jackson-Cohen - Széles Tamás
Aure Atika - Hámori Eszter
Blake Ritson - Csőre Gábor
Tom Cullen - Dévai Balázs
Sarah Gadon - Szalay Mariann
Tatiana Maslany - Vadász Bea
Miranda Richardson - Náray Erika
David Bradley - Szokolay Ottó
André Hennicke - Juhász György
Kostja Ullmann - Welker Gábor
Hannes Jaenicke - Varga Gábor
Jason Langley - Szabó Máté
Indira Varma - Zsigmond Tamara

Forrás: MTVA
A kép forrása: provertes.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flankerr 2015.06.07. 15:26:29

Kíváncsi vagyok, hogy Indira Varma ugyanazt a szinkronhangot kapta-e, mint a Human Targetben. Istenem, de jó is volt az a sorozat..

Jasinka Ádám 2015.06.07. 15:59:23

@Flankerr: Jó kérdés! :) A Trónok harcában Németh Borbála a hangja, ha nem tévedek.
süti beállítások módosítása