Ünnepi körkép: Ezek lesznek a tévében március 15-én

2015. március 14. - Jasinka Ádám

 A magyar nemzeti ünnepek televíziós kínálata néha elég érdekes tud lenni, főként akkor, ha nem az amúgy minden évben kötelezően leadott régiségeket szedik elő újra és újra. Az ismétléseknek is megvan persze a közönsége, elég csak a karácsonykor idén képernyőre tűzött Reszkessetek, betörők! filmsorozatra gondolni, ami körül milyen nagy felháborodás alakult ki, amikor nem volt adásban. A karácsonyi filmek mellett a nemzeti ünnepekre szánt műsorokban szerintem sokkal nagyobb a szabadság és míg a téli időszakra szánt filmek között kevés évről évre az újdonság, a jó tartalom, addig egy történelmi időszakra emlékező napra, ha van rá keret és igény, akkor elég tisztességesen fel lehet készülni.

magyarorszagszeretlek2.jpg

 A mostani március 15. nem fogja megtörni teljes mértékben az ismétléseken alapuló ünnepi kínálatot, de lesz pár olyan újdonság, ami miatt érdemes lehet a tévék képernyői előtt tölteni az estét. A két, országos lefedettségű kereskedelmi adó közül sem az RTL Klub, sem a TV2 nem fog adni ehhez az ünnephez kapcsolódó filmet vagy sorozatot, de szerintem nem is elvárás, hogy egy ilyen alkalomkor minden tévéadó korkárdaszínbe boruljon, elég ha a köztévé tematikus napot tart és sokféle műsort kínál. Ahogyan teszi is.

 Az RTL Klub mindenesetre a délutáni Bud Spencer-film mellé a főműsoridőre behoz egy újdonságot, a Liam Neeson főszereplésével készült Non-stop című filmet, ami ugyan nem világmegváltó alkotás, de egy könnyed szórakozás. A TV2-n ezen felül két ismétlés, a Túl a sövényen és az Evan, a minden6ó kerül adásba.

 Az ünnepi műsorokra vágyók a köztévén találhatják meg szórakozásukat, délelőtt a Duna World, este pedig a megújuló Duna TV és a Petőfi TV kínál az ünnepre tervezett műsorokat. A régi filmek mellett bemutatják a Kossuthkifli című sorozat első részét és új évadát kezdi a Magyarország, szeretlek! is, valamint közvetítést láthatnak a nézők a legújabb RedBull Pilvakerről is.

 A magyar humorcsatornán pedig Mogács Dániel önálló estjét nézhetik meg a tévézők. A tovább mögött az országosan elérhető tévécsatornák március 15-i kínálatát olvashatjátok.

Duna TV:

16:20: Szegény gazdagok (magyar játékfilm)

18:25: A kőszívű ember fiai (magyar filmdráma, 2. rész)
20:00: Magyarország, szeretlek! (szórakoztató műsor, új évad a Kossuthkifli szereplőivel)
20:55: Kossuthkifli (magyar sorozat, 1. rész)
21:50: A Hídember (magyar történelmi film)

Duna World:

07:25: Márciusi hajnal (dokumentumfilm)
07:45: 1848 a magyar képzőművészetben (ismeretterjesztő film)
08:10: Szabadságharcos emlékhelyek Felsőháromszéken (dokumentumfilm)
08:45: Székely vértanúk 1854 (dokumentumfilm)
09:00: Zászlófelvonás (élő)
09:20: Március 15-i ünnepi műsor
10:20: Megemlékezés a Múzeumkertben (élő)

16:30: A szabadságharc lengyel légiója (dokumentumfilm)
17:05: A szabadság asszonyai (ismeretterjesztő film)
17:45: Magyar elsők - Az első Kossuth-díj

M2/Petőfi TV:

21:00: RedBull Pilvaker - A szavak forradalma

RTL Klub:

15:50: Én a vízilovakkal vagyok (olasz akció-vígjáték)

18:50: Cobra 11 (német sorozat, 19. évad)
19:50: Non-stop (amerikai-angol-francia akciófilm)
21:50: Egyszemélyes hadsereg (amerikai akciófilm)

TV2:

15:50: Idővonal (amerikai fantasztikus film)

19:00: Túl a sövényen (amerikai animációs film)
20:45: Evan, a minden6ó (amerikai vígjáték)
22:45: Psycho 2. (amerikai thriller)

A kép forrása: mediaklikk.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása