Az RTL Klub átalakítja a délutáni műsorrendjét

2015. március 03. - Jasinka Ádám

 Az RTL Klub és a TV2 közötti nézettségért folytatott harc több fronton zajlik, elég csak a reggelre, a Mokka egyeduralmára vagy a főműsoridőre és az RTL fölényére gondolni, hogy csak két betonbiztosnak mondható elsőséget említsek. A hétköznapok többi részében viszont attól függ, hogy kit néznek a legtöbben, hogy ki találja el az adott közönség (iskolából, munkából hazatérő vagy sziesztázó) közönség ízlését. Ez az utóbbi időben a TV2-nek sikerült a legjobban és az RTL Klub sem heti sorozatok, sem telenovellák, sem saját gyártások ismétlésével nem tudott elég nézőt a képernyők elé csábítani, hogy beelőzzék a konkurenciát. A kulcsszó az ismétlés, de láthatjuk, hogy egy-egy telenovellával a premier saját gyártás, a Dr. Tóth sem tud igazán mit kezdeni. Az RTL Klub részéről ezért is érthető lépés, hogy kicsit átszabják a délutáni kínálatot.

izeselet.JPG

 A délután zöme ismétlésekkel telik, amik ugyan nem hoznak rossz nézettséget, de nem is lehet velük nyerni vagy úgy felvezetni a késő délutáni műsorokat, hogy érdemben bele tudjanak szólni a műsorsávok elhódításába. A megújult délutáni kínálat Mautner Zsófi Ízes élet című műsorának ismétlésével kezdődik, amit a Reflektor ismételt adása követ. A két saját gyártás után jön délután negyed kettőkor az Agymenők című sorozat negyedik évada napi vetítésben és ezt követi az előző napi Fókusz és Éjjel-nappal Budapest ismétlése. A Dr. Tóthot továbbra is telenovella fogja felvezetni, csak nem a korábban már más tévéadón is leadott A vihar, hanem egy új sorozat A szerelem foglyai. A Magyarországon új, ám 2004-ben készült telenovella premierje március tizenhatodikán lesz, majd tizenhetedikétől a TV2-höz hasonlóan felezett epizódokkal lesz képernyőn. Az RTL Klub-nál így kicsit rendbe szedik a délutáni felhozatalt, kérdés persze, hogy ez a minimális változtatás, egy kora délutáni vígjáték sorozat valamint egy új telenovella formájában elég lesz-e ahhoz, hogy megszorongassák a nézettségi versenyben a TV2-t. A részletes műsorrendet a tovább mögött találjátok.

12:40: Ízes élet (ism.)
13:00: Reflektor (ism.)
13:15: Agymenők (4. évad)
13:40: Fókusz (ism.)
14:10: Éjjel-nappal Budapest (ism.)
15:25: A vihar
16:20: A szerelem foglyai
16:45: Dr. Tóth

A kép forrása: RTL Klub Sajtóklub

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása