Az RTL Klub a kukába dobta az X-faktort

2015. február 23. - Jasinka Ádám

 Az RTL Klub-nál úgy döntöttek, hogy mégsem kérik a hatodik évadot a nézettségét és piacvezető pozícióját tekintve is megzuhant X-faktorból, hanem egy új formátumot próbálnak ki 2015 őszén. Az új műsor azonban nem lesz teljesen ismeretlen a magyar nézők számára, hiszen az eredeti, angol változat egyik legutóbbi évadát egy magyar csapat, az Attraction nyerte meg és egy a műsorhoz nagyon hasonló saját gyártás Csillag születik néven korábban már futott az RTL Klub képernyőjén.

attraction.jpg

 A tévécsatornánál azonban most nem bízzák a véletlenre a sikert és nem a tavaly tavasszal elhalasztott műsort veszik elő ismét a kalapból, hanem a hozzá nagyon hasonló, de sokkal régebbi történettel és vélhetően nagyobb renoméval is rendelkező Got Talent formátumot, ami Hungary's Got Talent címmel lesz képernyőn 2015 őszén Magyarországon - írja a Blikk. A műsor ötletgazdája ugyanaz a Simon Cowell, aki többek között az X-faktor eredeti verziójáért is felel.

 A Hungary's Got Talent és a Csillag születik között a hasonlóság ellenére is sok különbség lesz, főként a gyártást nézve, ugyanis előbbihez meg kellett vásárolni a jogokat, amihez nem csak logót és a műsor alatt használható hivatalos főcímdalt kapják meg, hanem egy olyan forgatási és szerkesztési útmutatót, amiben pontról pontra le van írva, hogyan is kell elkészíteni a műsort. Ez nem új keletű dolog, ilyet kaptak az X-faktorhoz is, nem is volt lebonyolítását tekintve semmi hiba benne.

 Az RTL Klub új őszi műsorára négy éves kortól bárki bármilyen produkcióval jelentkezhet, azonban a Hungary's Got Talent elindulása az X-faktor szüneteltetése mellett azt is jelenti, hogy nem lesz képernyőn Tóth Gabi, Little G, Szikora Robi és Alföldi Róbert sem, mivel az RTL Klub vélhetően tiszta lappal szeretné kezdeni az új műsorát. A zsűri egyik biztos tagjának írják az Attraction vezetőjét, Szűcs Zoltánt, akinek sok tapasztalata van már az ilyen műsorokkal kapcsolatban. A Hungary's Got Talent meglepő húzás az RTL Klub részéről, mert a tehetségkutatás vonalán nem sok újdonsággal lehet már szolgálni.

A kép forrása: noihirek.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ördög Zoltán · http://testveriseg.wordpress.com 2015.02.23. 18:10:02

Új márka. Ennyi a lényeg. Minden más, duma.
süti beállítások módosítása