HetiSzinkron - Hírekre hangolva

2014. október 26. - Jasinka Ádám

 A blog ezen rovatában a fontos és érdekes szinkronos híreket fogjuk sorba szedni, hogy legyen miből szemezgetnie a magyar változatok kedvelőinek. Igen, kvázi hírrovatról van szó, de a szinkron felé orientálva. A többi hírt, videót és szinkronmintát a tovább mögött találjátok.

Megtévesztés

 A Viasat6 tűzte képernyőre ezt az egy évados krimisorozatot, amiben jó pár ismert színészt láthat a tévénéző. A szinkronok pedig pont ezek miatt, az esetleges bejáratott hangpárosítások megtartása vagy cseréje miatt is érdekesek annyira. A sorozatban Victor Garber mellett Tate Donovan az, aki szerintem ha névről nem is, de arcról biztos, hogy sokaknak ismerős lehet, azonban magyar hangot már nem olyan egyszerű hozzájuk párosítani, mivel sokan szinkronizálták már őket, hol egy-két, hol pedig sok epizódban. A magyar változatoknál ezért sem kell szerintem görcsösen ragaszkodni egy úgymond bejáratott pároshoz, de erről nem akarok hosszab vitát nyitni most, nem ez a lényeg.

 A Megtévesztés című sorozatban a hangpárosítások nem lettek rosszak, kiváltképp a főszereplőnő tetszik ebből a szempontból, hogy nem a karakterére megszokott, tipikus hangot kapott. A többiek is rendben vannak, Tate Donovan ütötte csak kicsit meg a fülem, mivel legutóbb idősebb hangon szólalt meg (24: Élj egy új napért! - Fazekas István), de ez a két sorozat képernyőre kerülésének sorrendje miatt szokatlan. (Zárójelben jegyzem meg, hogy szerintem az is elképzelhető, hogy a Megtévesztéshez előbb készen volt a szinkron, mint, hogy Fazekas István hangjával halljam ezt a színészt.) A videóért köszönet Lengabornak.

Szereplők: Meagan Good (Soleczki Janka), Laz Alonso (Viczián Ottó), Tate Donovan (Széles Tamás), Wes Brown (Czető Roland), Katherine LaNasa (Bertalan Ágnes), Ella Rae Peck (Molnár Ilona), Victor Garber (Fazekas István)
Magyar szöveg: Petőcz István
Szinkronrendező: Juhász Anna
Stúdió: SDI Media Hungary

The Strain - A kór

 A FOX mutatta be ezt a horrorsorozatot, aminek a magyar változatába még nem tudtam belehallgatni, de a szinkronhangok listáját elolvasva van pár olyan név, ami számomra picit ismeretlen, ezt pedig nem negatívumnak szánom. Nem, nem arra gondolok, hogy én mindenkit ismerek aki szinkronizál, de jó látni kevésbé használt, vagy éppen szinkronizálás szempontjából kezdőbb színészeket is stáblistában látni, hallani.

Szereplők: Corey Stoll (Schnell Ádám), Mía Maestro (Román Judit), Sean Astin (Seszták Szabolcs), Miguel Gómez (Dolmány Attila), Jonathan Hyde (Tordy Géza), David Bradley (Szélyes Imre), Jack Kesy (Szatmári Attila), Daniel Kash (Jakab Csaba)

Bűnös Chicago

 A SuperTV2-n kerül képernyőre ez a zsarus sorozat, ami az ugyanebben a városban játszódó Lángoló Chicago testvérsorozata. A főszereplője ezért sem lehet ismeretlen azoknak, akik az előbbivel képben vannak és örülök, hogy a szinkronhangot meg is tartották (és nem csak ennél a szereplőnél), hiszen nagyon is illik Kőszegi Ákos az ilyesmi színészekre és karakterekre is. A videóért köszönet Lengabornak.

Szereplők: Jason Beghe (Kőszegi Ákos), Robert Wisdom (Faragó András), Elias Koteas (Rosta Sándor), Sophia Bush (Roatis Andrea)

Csőre Gábor a Filmünnepen

 A Filmünnepen nem csak magyar filmeket vetítettek a mozik, hanem magyar színészek, ismert tévés emberek és szinkronosok voltak a jegyszedők, így a nézők személyesen is találkozhattak kedvenceikkel. A Filmünnep egyik központi helye pedig interjút is készített az alkalmi jegyszedőikkel, köztük Csőre Gáborral is, akit a szinkronról kérdezgettek.

Németh Kriszta interjú

 A Magyarszinkron.hu készített interjút Németh Krisztával, aki nem csak arról mesél, hogy milyen szinkronizálni, hanem egy kis részletet is ad abból, ő saját maga milyen ember is.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása