A fekete múmia átka - az új Rejtő-film szereposztása

2014. június 07. - Jasinka Ádám

 Az MTVA által kiosztott pályázati pénzek egyik része tévéfilmekhez kerül, s látva, hogy milyen jó volt A berni követ (vagy a készítők előző munkái; A vizsga és a Szabadság - Különjárat) azt hiszem ez tényleg nem pazarlás a közmédia részéről. A berendelt kisjátékfilmek közül az egyik Rejtő Jenő művéből készül és az a Madarász Isti rendezi, aki dolgozott a Hacktion Újratöltve című sorozaton is, illetve az ő nevéhez fűződik A legyőzhetetlenek című tévéfilm is.

 A kedvelt magyar író művei közül azonban nem valamelyik nagyon híres történetet, hanem A detektív, a cowboy és a légió című novellát adaptálják kisképernyőre a készítők. Persze ez az írása is lehet nagyon szórakoztató és jó, de még nem hallottam róla, bár nem is vagyok annyira képzett Rejtő Jenő műveit illetően. Aki el szeretné olvasni az erre a linkre kattintva teheti meg.

 A tévéfilm címe A fekete múmia átka, a történet helyszíne pedig egy amerikai tejcsarnok lesz, ahol nem alkoholos italokat, hanem süteményeket és tejeskávékat fogyasztanak, s a törzsvendégei a ponyvaírók. A leírás szerint a tejcsarnok hangulatában a klasszikus magyar kávéházakat idézi. Az egyik nap azonban megérkezik a hely tulajdonosának ifjú unokaöccse, aki vidéki tanítói állását szeretné irodalmi pályára cserélni. A tulaj a rokonát a dörzsölt ötletmesterre, Vörös Palackra bízza, aki két óra alatt írót farag a fiúból és egy elcserélt zsaroló levél segítségével harmincezer dollárhoz és boldogsághoz juttatja a szerelmi csalódása miatt igen elkeseredett fiatalembert.

 A szereposztásra pedig nem lehet panasz, hiszen olyan nevek vállaltak szerepet a rendező új munkájában, mint Hegedűs D. Géza, Szervét Tibor, Józsa Imre vagy Haumann Péter. A karakterfotókat és a többi szereplőt a képre kattintva tekinthetitek meg.

A kisregény történetleírásának forrása: konyvtar.hu
A képek forrása: A fekete múmia átka Facebook oldala

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása