Showder Klub - 13x04: Badár Sándor önálló estje

2014. május 07. - Jasinka Ádám

 A Showder Klub idei szezonja sajnos a tipikus showderes vonalat, a poénmentes produkciók garmadáját hozza. Az eddig leadott három részből (szándékosan nem számolom bele Badár Sándor estjét) össze lehetett volna ollózni egy remek szórakozást nyújtó, lapos és unalmas előadásoktól mentes epizódot. De így, három részre elosztva ez vajmi kevés ahhoz, hogy a nézők igényeit kiszolgálják.

SKBS1.png

 A Showder Klub-nak elsősorban nem jobb humoristák kellenének, hanem egy olyan ember, aki bátran bele merne nyúlni a merítésbe és kidobálná azokat, akik nem viccesek. Persze, tudom, embere válogatja, kinek mi és ki a vicces, de én a mostani brigád felét nem kedvelem, s rossz látni, hogy a nagy nevek többnyire az ő kárukra, vagy épp a készítők újító vágyának köszönhetően alig kapnak játékidőt. Pedig Hadházi Lászlóék azokká a humoristákká, előadókká érettek, akiket bármikor be lehetne vetni, de valamiért nem teszik.

SKBS4.png

 Ezért is örültem annak, amikor a tévében megláttam Badár Sándor önálló estjének ajánlóját. Egyrészt az a helyzet, hogy a személyes kedvencemről van szó, másrészt ő az egyetlen olyan humorista, akire az ilyen maratoni hosszúságú epizódokat rá lehet bízni. S szerencsénkre ritkán nyúl mellé, s ritkán okoz csalódást a rajongóinak és a közönségnek. Volt szerencsém őt kétszer is élőben látni, s nem kell mondanom, hogy olyan fergeteges hangulatot csinált, hogy mindkétszer könnyesre röhögött szemmel és fájó arcizmokkal álltunk fel a székekből. Az előadásmódja a rádióban hallgatva és a tévében nézve is szórakoztató, de amit élőben, mindenféle kötöttség nélkül csinál, az bizony tanítani való.

SKBS2.png

 Az önálló estje pedig hozta a szokásos, rá jellemző mozdulatokat, a történetmesélést, a hangeffektusokat és a közönséget is lázba hozó előadásmódot. Nem egy produkcióját hallottam már és talán ő az egyik olyan, aki szinte nem ismétli meg önmagát. A mostani előadását sem hallottam még sehol, leszámítva az utolsó kis történetecskét, de ez megbocsátható annak tükrében, hogy előtte egy olyan két felvonásos, élettapasztalatokkal megfűszerezett eseménysort kaptunk, ami az évad legélvezetesebb részéve tette ezt az epizódot.

 Az önálló estnek csak egy hibája volt, mégpedig az, hogy kicsit rövid volt. Jó, lehet azért mondom ezt, mert néztem és hallgattam volna még az anekdotákat, de azért így sincs hiányérzetem, hiszen Badár Sándor maximálisan kihasználta a műsoridőt és volt egy-két olyan poénja, ami nagyon is tetszett. Összességében ebből a részből látszik, hogy ki az, akinek a kisujjában benne van a szakma és úgy tud felépíteni egy produkciót, hogy a saját maga által nyitott kis történeti kapuk sem terelik el a figyelmét a fő csapásiránytól.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

desmondwallace · http://desmondwallace.wordpress.com/ 2014.05.12. 18:12:10

Ez most jó volt, és sajnos igazad van, az évad eddig eléggé gyenge. Talán a leggyengébb.
süti beállítások módosítása