Brooklyn Nine-Nine - az első évad

2014. április 01. - Jasinka Ádám

 A FOX új vígjáték sorozata az egyik olyan, sőt, talán az egyetlen olyan, amire azt tudom mondani, hogy nagyon is bejött. A többi újonc szitkom közül a The Crazy Ones tetszik még, de az kicsit a dráma felé kanyarodott, ami negyven perces játékidő mellett nem is lenne rossz, főleg ha a Boston Legal-t készítő David E. Kelley keze van a dologban, de így komédiaként nem tudnám bizton állítani, hogy tetszik annyira, mint ez a rendőrös sorozat.

vlcsnap-2014-03-31-14h32m35s167.png

 A Brooklyn Nine-Nine az angol Dilizsaruk (Rowan Atkinson-os rendőrkomédia, aki nem látta, az most szerezze be) óta az első rendőrös, munkahelyi szitkom, ami megtetszett. Sőt, nem is csak megtetszett, hanem megkedveltem a szereplőket és azt a légkört, amit ők és az írók megalkottak. Az pedig csak plusz, hogy sikerült részenként egy-két olyan poént mindig írni, amin sírtam a röhögéstől.

vlcsnap-2014-03-31-16h27m09s35.png

 Persze, máshol belekötnék abba, hogy olcsó, alpári vagy épp bunkó beszólásokra építő poénokat használnak a nézők megnevettetésére, de akkor bizony nem rovom fel ezt, amikor csak egy bizonyos részét képezik a humor egységének. Ugyanis a Brooklyn Nine-Nine többszintű, hol egyszerű (Rosa), hol pedig szépen felépített poénokat (Holt kapitány) hoz, amiken ugyanúgy lehet szórakozni.

 A legjobb talán, amit kiemelnék az az, hogy zseniálisan találták ki a karaktereket. Az első résztől kezdve csak kicsit változtattak a jellemükön, de pont annyit, hogy azok a jellemzők, amikre lehet a humort építeni megmaradjanak. Persze nem kaptunk teljes kidolgozottságot egyik szereplő esetében sem, de sikerült őket valamennyire árnyalni, és ezáltal a nézőknek is kedvesebbé tenni őket. Az viszont nem tetszett, hogy Rosa keménykedéséből és kirohanásaiból visszavettek, de lehet, hogy ha ugyanolyan intenzitással őrjöngene és lenne rideg, mint az első részben, akkor azt írnám negatívumként.

vlcsnap-2014-03-31-16h56m35s84.png

 Mindenesetre ez a sorozat tényleg vicces, nem az van, hogy nézőként kompromisszumokat kötök, hogy nézem, mert az első részek tetszettek, meg mert azért mégiscsak szórakoztatott és hátha egyszer jobb lesz. Nem. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy a Brooklyn Nine-Nine-nak nincs hullámvölgye az évadban (talán egy-két epizód), de stabilan tud egy olyan szintet, hogy ha az megtetszik, akkor nem gondolom, hogy kaszálni fogod ezt a sorozatot. Magasan az egyik olyan szitkom a piacon, amin jót lehet nevetni. A tovább mögött találtok pár, a hangulatot bemutató képet.

8/10

vlcsnap-2014-03-31-16h45m37s95.png

vlcsnap-2014-03-31-16h54m56s110.png

vlcsnap-2014-03-31-14h50m20s93.png

vlcsnap-2014-03-31-15h01m23s83.png

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása