NegyediX-faktor

2013. október 15. - wolfclaw

 Már úgy vagyok ezzel az X-faktorral, hogy egyik felemet nem is érdekli, mert a három szezon alatt már elhasználódott a műsor iránti lelkesedésem. Viszont a másik felemet mentálisan izgatja Alföldi mentorsága, mert benne megvan az a plusz, ami valami újat tud tolni a formátumba. Ez a kettőség motivált arra, hogy megint véleményt mondjak erről a játékról, amit sokan véresen komolyan vesznek, feleslegesen.

X3_1.JPG

 A válogatók, táborok és mentorházi összefoglalók tökéletesen meggyőztek arról, hogy egyetlen oka van, amiért érdekelhet ez a szezon. A DIREKTOR! Az igazi mester, akit sikk szidni, utálni, buzizsidózni vagy a rendezéseitől hidegrázást kapni. Pedig nem kell megnézni a Mephistot, elég azt megfigyelni, hogyan bánik a jelöltekkel! Mi is tudjuk, ők is tudják, miről szól ez, mégis egy pillanatra elhiszem, hogy még van tét.

A tovább mögött folytatom az értekezést.

 Na de lépjünk tovább Alföldin és nézzük egészében. Az már eléggé aláásta a show tekintélyét, hogy a válogatók legjobb pillanata az volt, amikor Geszti tanította Csikidámkirályt kő-papír-ollózni. A tábor hétvége technikai okok miatt kimaradt nekem, de azt hiszem, nem veszteség. Bár ahogy Alföldi dobálta ki az embereket tizedmásodpercek alatt, az minden unalmas momentum elszenvedésért kárpótolt. Aztán jött a legutolsó rosta. Soha nem fogom megérteni, hogy miért hívják Mentorok házának, amikor evidens, hogy maximum Korda Gyuri bácsinak futja ilyen villára, de Ő sem a Lady M-ből kaparta össze. Leginkább Tóth Gabi helyszíne volt a legérthetetlenebb. Elvitték a srácokat Alsóbüdöskére, egy szellemkastélyba, hogy közvetlen a dísztavacska felett átívelő hidacska tövében zingöljenek a növéreknek miközben a kerítés mellett zúgtak el az autók. Így az igazi kihívás megfelelni! Javaslom jövőre a jubileum alkalmából a csajokat vigyék a reptéri gyorsforgalmi út mellé egy kamionterminálba.

X2_1.JPG

 Az első élő hétvégét elnézve egyre gyötör a kétség, hogy konkrétan mit is keres ebben a piszkos tizenkettőben a harmonikás Szabó Ádám (ha a CSISZ-t nem tudta megnyerni, akkor most az énekhangja besegíti a célba?) vagy a BK-s Szabi (pardon Bozsek Márk)? Mert, hogy nem rejtegetett tehetségekként tolták oda őket az millió százalék. Náluk nagyobb sms cunamit senki sem tud garantálni. Az a sikoltozás és látványos bugyiba élvezés mikor kimondták Márk nevét szerintem mindent magyaráz.

 Lilu és Istenes Bence előre megírt cinkelési kísérletei nagyon gyengék voltak. Ennyi erővel fel is olvashatták volna. A mentorok végre nem egymás vérét szívták állandóan és hála a Jószagúnak nem puszilgatták a gyerekeik seggét, hanem komolyan beolvastak nekik. Három szezon után találtak végre két bátor embert, de mi tartott ennyi ideig?

X1.JPG

 Az az érzésem, hogy az idei X-faktor a tavalyi eltévelyedés után visszatalált az eredeti útra. Bár ez sem túl szimpatikus irány nekem mégis azt gondolom, Alföldi Róbert simán elviszi a hátán az egészet. Lehet, hogy az adásrendezést is rá lehetne bízni. Biztos sokkal izgalmasabbat tudna létrehozni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása