That Puppet Game Show – 1x01

2013. szeptember 17. - Jasinka Ádám

 A kvízműsorok és game show-k elég széles skáláját ismerjük idehaza is, köszönhetően a kereskedelmi és köztelevízióknak. Sokan szeretik ezeket a műfajokat, mivel szórakoztatóak és ezen felül tanulni is lehet belőlük. Azonban a mai televíziós trendeknek köszönhetően a tudásközpontú vetélkedők kezdenek kiszorulni, mivel a nézők inkább néznek valakit, aki trükkös, otthon is kipróbálható feladatokat old meg.

tpgs1.jpg

 Ezért van az, hogy a legtöbb, a klasszikus kérdés-felelet típust újraélesztő vetélkedőhöz nem elég csak a tudás, az ismeretek széles tárháza, ugyanis rafináltnak, trükkösnek és szerencsésnek is kell lenni. A magyar műsorok azonban, bármennyire is radikálisnak tűnnek, közel se furcsák annyira, mint külföldi társaik. Ha azt hisszük, hogy rossz válasz után eltűnni a díszlet alatt bizarr megoldás, akkor mit szólnák ahhoz, ha éneklés közben áramot vezetnének belénk?

tpgs2.jpg

 A legtöbb ilyen kvízműsor tehát nem egyszerű  kvíz, mivel a műsorkészítők annyi érzelmet pakolnak beléjük, hogy inkább realityk már, mintsem játékok. De bármilyen irányból is közelítsék meg ezt a műfajt egy közös mindegyikben van, szórakoztatni akarnak. És miért ne lehetne ötvözni a game show-t a szitkomokra jellemző fordulatokkal? Miért ne lehetne az egész műsornak úgy körítést adni, hogy a játék mellett vicces jeleneteket is lásson a néző? Valami ilyesmi fordulhatott meg a BBC-s munkatársak fejében, amikor keresztezték a game show-t a Muppet-ékkel.

 A That Puppet Game Show epizódjaiban két-két ismert brit híresség verseng a főnyereményért, amit aztán a kiválasztott alapítványnak adományoznak. A vetélkedőben csupán a két játékos igazi ember, a többiek, köztük a műsorvezető, a feladatok kapitányai és a játékokban résztvevők mind bábok. Az én kedvenc figuráim a virslik, akik nem csak, hogy aranyosak, de roppant viccesek is.

tpgs3.jpg

 A bábok miatt családbarát program, és ezt a játékok sem cáfolják meg. Nincsenek kemény, büntetésnek számító feladatok, ciki vagy fájdalmas küldetések. Egyszerű, de nagyszerű. Ezt az elvet követve kapunk érdekes, meglepő feladványokat, amiket az első részben remekül oldottak meg a meghívott hírességek. Azonban, hogy ne csak egymást kövessék a játékok, a készítők háttértörténetet is gyártottak a műsorhoz, ami a Muppet Show-s világot idézi meg.

Értékelés: Mindenképpen ajánlom ezt a game show-t, mivel a felnőttek ugyanúgy élvezhetik, mint a kicsik, így igazi családi szórakozás. Feliratot nem találtam hozzá, de mivel nem bonyolult a nyelvezet könnyen érthetőek a párbeszédek, feladatleírások. A szitkomblokkok nem voltak valami humorosak, önállóan nem hiszem, hogy megállnák a helyüket, de így a játékokkal párosítva furcsa módon szórakoztatóak.

6/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása