Madagaszkár pingvinjei

2013. június 06. - Flankerr

rv.PNG

 2008-ban a Nickelodeon úgy döntött, kipróbál egy új receptet. Új animációs sorozatát egy népszerű mozifilmre, a Madagaszkárra alapozta. Pontosabban annak is a legnagyobb sikert aratott mellékszereplőire, a pingvinekre. A húzás bevált, készült már hasonló adaptáció a Kung-Fu Pandából, és a Monsters vs Aliens–ből is. Következik egy kis általános ajánló.

madagascar1.jpg

 A Madagaszkár pingvinjei egy jó sorozat, tökéletesen szórakoztató kikapcsolódás. Csak 10 perc egy rész (az USA-ban kettesével vetítik), ami kevésnek tűnik, valójában a 7 perces Tom és Jerry és társai óta tudjuk, ez pont elég. Nem kell túl bonyolult történetet írni, a karakterek meg kiforrták magukat a 142 rész alatt. Ügyes húzással a pingvinek már nem akarnak kiszabadulni a manhattani állatkertből, hanem a medencéjük alatti titkos bázisukon élnek, félkatonai életmódban, ahol legfőbb dolguk a gyakorlatozás és titkos műveletek végrehajtása.

 A 4 főszereplőt átemelték a rajzfilmekből, bár a külsejüket kicsit egyedibbé tették: Itt van Skipper a kemény, de igazságos, enyhén üldözési mániás (kigyógyíthatatlan, mert gyakran igaza van) főnök, Private a szeleburdi, érzékeny, de józaneszű és logikus közlegény. Kowalski, az olvasni nem tudó, de briliáns tudós, aki állandóan feltalál valamit (igen, sokszor rosszul sül el), és a helyzetet elemzi, opciókat keresve. Rico pedig nem nagyon tud beszélni, cserébe mindig fel tud büfögni egy kis dinamitot, rakétavetőt, vagy bármit..:)

A továbbiakban folytatom.

madagascar2.jpg

 Fontos mellékszereplő a 3 makimajom, a „király” Julien, Maurice és Mort. Ők egy az egyben a mozis karakterüket hozzák. E mellé megalkottak számos jól eltalált szereplőt: sokat szerepel Marlene, a kedves és barátságos lány vidra, Joey, az agresszív ausztrál kenguru, Roger, az érzékeny alligátor, Fred, a belassult mókus, vagy a két kőkemény és kőbuta gorilla. Kapunk még visszatérő főellenfeleket, mint az állatbefogó Officer X, az állatgondozó Alice, vagy egy sunyi, hipnotizáló anakonda. A legjobb viszont Dr. Blowhole, a pingvinekkel örök harcot vívó delfin, akinek a szinkronhangját nem kisebb sztár szolgáltatja, mint Neil Patrick Harris.

madagascar3.jpg

 A történések nem csak az állatkertben zajlanak, gyakran kiruccanunk a szomszédos parkba, vagy akár a felhőkarcolók közé is, leggyakrabban „beszerző” körútra. Az események fókuszában se mindig a pingvinek vannak, ami jó ötlet, így nehezebb megunni őket. Nem mondhatnám, hogy világmegváltó ötletek kerültek ki az írógárda keze alól, de a legtöbbjük jól fel van építve, és azért akad meglepő/új húzás is. A legfontosabb pedig a humor, ami nem erőltetett, de különféle formákban folyamatosan jelen van.

madagascar4.jpg

 A Madagaszkár pingvinjei igazi családi szórakozás: kicsik és nagyok, gyerekek és felnőttek is egyaránt nevetnek rajta. Itthon az anyacsatornán kívül a Comedy Central is adja a részeket. A szinkron nagyon jó lett (úgy látszik, az animáció fekszik a stúdióknak) olyan hangokkal, mint Reviczky Gábor, Katona Zoltán, Kerekes József, Forgács Gábor vagy Bertalan Ágnes. A sorozat 3 évad alapján 7/10-et ér nálam, és nyugodt szívvel tudom ajánlani lazulásként bárkinek.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása