Hacktion Újratöltve – 2x10

2013. június 06. - Jasinka Ádám

 Az előző részről gondoltam, írok, de annyira semmilyen volt, és ezt értsétek úgy, hogy minimális hangulat, kevés megalapozással, nulla csattanóval, hogy nem jöttek szavak a klaviatúrámra. Ellenben ez a rész már pörgősebb volt, elkezdték valahol és be is fejezték, csak bár ne tették volna. Nem akartam ezt használni, de szörnyű, olyan banális dolgokat képesek írni és nem csak a dialógosukba, hogy az a hangulat, ami egy krimi, nyomozós sorozatot jellemez sincs meg.

vlcsnap-2013-06-06-13h34m10s116.png

 A második évadban tartok ott, hogy már Anger Zsolt játéka sem menti meg az egyre gyengébb, spirituszmentes részeket. Nem is igazán a kreativitás hiánya a probléma, mert sikerül okos és jó alaptörténeteket összehozni, de ennél több mindent már nem. Vagy a tényleg tökéletesen nem a szituációba illő párbeszédekkel, vagy a zenékkel, vagy magával a sablonosnál sablonosabb történeti csavarokkal kedvtelenítenek el.

vlcsnap-2013-06-06-13h34m38s138.png

 Az írókról nem is tudom, hogy miért várok átívelő történetszálakat, ha már rendesen sem sikerül kidolgozni egy epizódot, de ilyen silány, jó nem mind, de vannak nagyon bugyuta részek, fel lehetne pörgetni átívelő üggyel. A történet csak az egyik, ami nekem nem stimmel a sorozatban. Mert amennyire sablonosak a bűnesetek, annyira egysíkúak a szereplők. Egyik karaktert sem változtatják, nincsenek jellembeli fejlődések, egyik szereplővel sem lehet igazán azonosulni. A színészek játéka pedig hiába jó nagyon egy-két szerepnél, ha mint béklyók, fogják vissza őket a karaktereik.

A továbbiakban spoileresebb leszek.

 A részben Szondi Péter egy ismeretlen hölgynél ébred, majd telefonon hívják, hogy elrabolták az ex-feleségét, és csak akkor kapja vissza, ha megtesz pár dolgot. Kocsit és fülest kap, majd útnak indul. Ez még nem is lenne rossz, sőt, ebben a részben van potenciál, legyen szó a rossz fiúkról, esetleg a nagyon akadékoskodó munkatársak leszereléséről, illetve egy több részek keresztül megoldandó esetről.

 A férfi dolga pedig az, hogy behajtsa a telefonon vele beszélő másik férfi, Z, kintlévőségeit. Ezt hol jól, hol pedig teljesen bénán sikerült megoldani. Az uszodás-szaunás jelenetben Szondi cselekedetének semmi értelme nem volt. De meglépték és megkapta a pénzt. Utána szaladt tovább és zenés montázs keretében láttuk, ahogy erkélyen lógat ki egy férfit, valamint autókázik. Megint a visszájára fordult a dolog, mert nem tudom, miért kellett ilyent belevinni a részbe. A jelenet alatt vidámabb zene szólt, a képeken pedig erőszakos cselekedeteket láttunk Szonditól. Ez nem hatásfokozás.

vlcsnap-2013-06-06-13h36m03s218.png

 A K.Ü.O.-ban persze gyanakszanak és valamit ügyködnek, de komolyabb dolgot nem sikerül tenniük, csak hopp, rájönnek, Szondi furcsa viselkedésének az az oka, hogy elrabolták Emmát, a volt feleségét. Az irodában zajló jelenetek közül egy tetszett, amikor Szondi eljátszotta, hogy részeg, de ez poénos volt, és mégis a legjobb része a krimisorozatnak. A sorozatból kiírt szereplőkre elsőre azt mondtam, jó, kevesebb karakterrel jobban boldogulnak a készítők, de így a felállás sótlan, erőtlen és fakó. A tessék-lássék szerelmi szálat leszámítva nincs igazi interakció a szereplők között.

vlcsnap-2013-06-06-13h37m23s254.png

 Az ügy megoldása pedig szintén klisés. Szondi behajtotta a pénzt, majd elvitte a telefonáló férfinek. Ő megpróbálta lelőni, de hirtelen a főnökasszony lelőtte. Ezzel a történettel nem is lenne probléma, csak annyira vázlatosan kapjuk meg, szinte csak felskiccelve látjuk az eseményeket, hogy nincs ami a nézőt megfogja, mivel sem a zene, sem a jelenetek felépítése nem segít.

Értékelés: A Hacktion Újratöltve egy furcsa sorozat. Mert látszik, hogy ötlet és remek színészek lennének, de nem sikerül összefogni ezeket egy egésszé. Az évadban sikerült egy hangulatban is, a sorozathoz mérten, jó részt írni, mégpedig a Haumann Máté vendégszereplésével készültet. De ez a rész nekem kicsit olyan volt, hogy nesze semmi, fogd meg jól, az ötlet jó, Szondi is remekelt, de a kidolgozás megint félresiklott.

4/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása