Chicago Fire – három rész után

2013. május 18. - Jasinka Ádám

 Jó, le vagyok maradva, de mentségemre szóljon, hogy az első rész után parkoló pályára tettem a sorozatot, most viszont, lehet az évadfinálézó sorozataim miatt, de érdekelt, hogy jó döntés volt-e egy rész alapján dönteni a sorozatról. Látva a második és harmadik részt, úgy érzem elhamarkodtam, mivel korrekt és teljesen élvezhető az, amit Dick Wolf producerkedése mellett csinálnak a készítők.

vlcsnap-2013-05-18-18h51m06s254.png

 A sorozatot nem ismerőknek annyit, hogy egy tűzoltós sorozatról van szó, amiben egy állomás és az ott dolgozók életét figyelhetjük meg. Látjuk, hogyan viselkednek egymással, mennyire terheli meg őket érzelmileg egy-egy eset és mennyire tudják külön választani a magánéletüket a munkájuktól. Most mondhatjátok, hogy dráma, kész, nem érdekel. Én is így voltam vele, de adni kell pár részt, hogy a hangulat megfogjon és megkedveljed a szereplőket.

vlcsnap-2013-05-18-18h53m06s183.png

 Az alapfelállás nem bonyolult, az első részben belövik a készítők, hogy melyik szereplő milyen habitusú és a magánéletének melyik szálát fogják erőltetni. Úgyhogy ezzel nincs is problémám, mivel nem nyomják az arcunkba a drámát, hanem finoman, néhol jelzésszerűen oldják meg, csak a hangulat kedvéért.

vlcsnap-2013-05-18-18h52m13s173.png

 Ami azért fontos, hogy fektettek időt a hierarchiára. Ebből a szempontból értékes a sorozat, ha lehet ezt mondani, mivel mutatja, hogy a tűzoltók bizony erkölcsös, tisztelettudó emberek, még ha néha ki is hozzák őket a sodrukból. Ezt jó látni, süt a sorozatból a szakma iránti tisztelet és szeretet.

 Az epizodikus történetek pedig inkább csak asszisztálnak a sorozathoz. Láthatjuk a szereplőket munka közben és a reakciójukat egy-egy borzasztó esetnél, vagy éppen azt, hogy hogyan küzdenek a bajban levőkért. Ezeknél a jeleneteknél adnak a hatásra a készítők. Remek snittek, látvány jellemzi a sorozatot, aminek a fényképezése is szép.

 A harmadik rész volt eddig a legjobb, mivel a magánéletet leszámítva új átívelő történetszálat kapunk. Nem mondanám, hogy újdonságot csináltak, ezt a korrupt rendőr – jó fiú történetet már láttuk, de mégis jó, mivel nem zavaró, nem ez a sorozat fő történetszála, így nem is tűnik klisésnek.

Értékelés: Nem rossz sorozat a Chicago Fire. Vannak benne durva dolgok, de nem annyira borzasztó. A tűzoltók magánéletét látjuk és azt, hogy az ismerőseik hogyan viszonyulnak ehhez a veszélyes hivatáshoz. Illetve érdekes látni, hogy amíg tűzoltók mennyire egyformák, míg a munka után pedig mennyire máshogy viselkednek. Aki szeretne egy olyan sorozatot nézni, ami nem világmegváltó, de mégis izgalmas és érdekes, az nézzen bele a Chicago-i tűzoltós sorozatba.

7/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása