Hacktion Újratöltve – 2x05

2013. április 25. - Jasinka Ádám

 A mostani magyar sorozatgyártás egyetlen heti nyomozós sorozata a Hacktion Újratöltve. Bizony, a csatorna látva, hogy az átívelő történetszál és az informatikai világ nem jön be a nézőknek egy huszárvágással átalakította a sorozatot emészthetőbb, epizodikus formába és a népszerű krimi vonalra helyezte a hangsúlyt. Jó döntés volt-e? Szerintem igen, de az eredeti sorozat rajongói bizony fortyognak, hogy ezt nem kellett volna. Én pedig úgy gondolom, hogy egy krimi sorozattal nem nagyon lehet mellélőni.

vlcsnap-2013-04-25-14h06m26s253.png

 A sorozattal vannak problémák és ezt nem is tagadom, hogy bizony nincs kiforrva sem a sorozat, sem a szereplők. Rengeteg helyen érezhető a bizonytalanság, az, hogy nem igazán sikerült jó történetet kitalálni és emiatt botladozik az epizód, illetve a Hacktion Újratöltve egyik, szerintem igazi problémája a dialógusok. Néhol annyira bugyutára sikeredik, hogy elrontja a hangulatot, hiteltelenné teszi a jelenetet és ehhez Anger Zsolt is kevés, hogy értelmeset csináljon belőle.

vlcsnap-2013-04-25-14h05m40s170.png

 Az első évad félig jó volt, félig nem. Az első részek tetszettek, izgalmas és ötletes volt. Azonban az évad közepétől sikerült unalmas és érdektelen dolgokat is csinálni. A második évad első részei pedig elkeserítettek. Tényleg semmiből akartak kihozni valamit. Egyszerűen nem értem, hogy miért nem tudnak több olyan részt csinálni, mint az első évados gyerekmolesztálós, vagy mint a mostani epizód. Miért kell ennyire sok filler epizód, amik között a zsarolós kimondottan unalmas volt.

vlcsnap-2013-04-25-14h05m47s228.png

 Na, de végül is sikerült összehozni egy izgalmas, drámai és csavaros epizódot, amiért jár a dicséret. Felcsillanni láttam azokat a jegyeket, amik krimi sorozattá teszik a Hacktion Újratöltvét. A szereplőkkel is kezdtek valamit és azt mondom, kezd összeállni a dolog, ami a történetvezetést illeti. Még mindig nem tökéletes, de látom a lehetőséget, hogy erről az irányról, ahova beálltak, jóságokat is ki lehessen hozni.

 Az aktuális epizód nem egy szimpla ügyes rész volt. És rájöttem, miért. Ugyanis ez a rész, ez a rész a Hacktion Újratöltve második évadának első része. Emberek! Ki rakosgatta a részeket az MTV székházában? Felfedeztem cliffhangert és évadzáró hangulatot!? Persze, hogy az 1x13-ban nulla finálé hangulat volt, persze, én vagyok a hülye, hogy nem láttam a rész nézése közben ezt. Átívelő történetszál is volt, persze hogy évadzáró.

 Mivel saját magam hatása alá kerültem, gyorsan szedjük rendbe, mi történt. Az írók, most tényleg, remek drámai vonalat hoztak be, megható jelenetekkel és felvezették bizony Gubík Ági karakterének kiírását. Nem véletlenül a 2x04-ben akart Anger Zsolt szereplője kedveskedni neki. Szóval itt keverték a kártyákat és jött a 2x05. Azaz az évadnyitó.

 Nem csak, hogy a főnök asszonyt, de a tábornokot, Gáspár Sándort is kiírták a sorozatból. Előbbi áthelyezéssel, utóbbi nyugdíjazással kerül ki a sorozat szereplői közül. Anger Zsolt pedig egyből megkapta a csapat irányítását egy maffiás üggyel kapcsolatban. Ami nem is volt rossz. Helyszíneltek, voltak érdekes jelenetek és a végén, a Poirot-féle visszaemlékezés pedig találó volt.

 Az új főnök asszony pedig viccesen kerül a képbe. Anger Zsolt, miután meglátta, hogy Gubík Ági majdnem megcsókolta Klem Viktor-t, elment a kocsmába inni. Itt pedig találkozott Kerekes Évával, akivel összejöttek, majd a munkahelyen újra találkoztak. Ugyanis a színésznő alakítja az új főnököt, Bauer Évát. A hölgy kimért és hűvös. Lassan, megfontoltan beszél, más karakter, mint Gubik Ágié. A frissítés pedig lehet, jól jön a sorozatnak.

Értékelés: Továbbra is várom a remek vendégszereplőket. Növényi Norbert ebben a részben meglepetés volt. Egész jól játszott és a szerep is neki való volt. Ez a rész tényleg tetszett. A klubban, majdnem azt hittem, hogy helyszínelni fognak, de ők csak nyomoznak, nem a tetthelyen dolgoznak, de legalább nem egy díszletben zajlott az egész epizód. Mivel látszott, hogy összeszedettebb és jobban kidolgozott volt a rész, a bizalmam jele a pontszám.

7/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása